Kandidátka ČSSD v Olomouckém kraji platí, soud návrhu nevyhověl

02.09.2013 18:00

Obvodní soud pro Prahu 1 zamítl návrh na vydání předběžného opatření, kterým chtěli členové ČSSD z Mohelnicka zabránit podání stranické kandidátky v Olomouckém kraji na krajském úřadu. ČTK to dnes řekl jejich právní zástupce Pavel Němec, který rozhodnutí soudu obdržel. Pro nespokojené straníky tím však spor nekončí. Němec uvedl, že návrh podle výtek soudu upraví a podá jej znovu s řádnou žalobou.

Kandidátka ČSSD v Olomouckém kraji platí, soud návrhu nevyhověl
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Podobný spor řešili sociální demokraté také v Moravskoslezském kraji, i v tomto případě soud návrh zamítl. V případě Olomouckého kraje kandidátku napadlo šest členů. Podle nich sestavení kandidátky neodpovídalo demokratickým principům, sestavena prý byla úzkým okruhem straníků a rozhodnuto bylo "za zavřenými dveřmi na sekretariátech". Podle Němce se na něj obrátili už i straníci z Libereckého kraje. Problém se bude podle něj spíše rozšiřovat. Vedení krajské organizace však jakékoliv pochybení odmítá. Mohelničtí členové hrozili žalobami už loni na jaře při sestavování kandidátní listiny pro krajské volby.

K pražskému soudu bylo podáno v červenci a srpnu také pět žalob proti sociální demokracii. Ve čtyřech případech jde o zrušení členství celkem deseti bývalým členům ČSSD z Moravskoslezského, Olomouckého a Plzeňského kraje. Pátý případ se týká údajné nečinnosti vedení strany na podnět z regionu. S výjimkou jedné žaloby figuruje ve všech jméno právníka Němce, který byl z ČSSD vyloučen pro údajné mediální poškozování strany. Nominaci na kandidátní listinu do předčasných voleb dostal za Mohelnici jako nečlen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…