Kandidátka do eurovoleb se ve studiu ČT utrhla ze řetězu: Pracovat nebudeme, potřebujeme se dostat ke korýtku. Chceme jen ty platy

11.05.2019 10:44

„Zrušíme ojro,“ píše doslova Lucie Schejbalová ve volebním programu svého hnutí Ano, vytrollíme europarlament, s nímž se chce dostat do Evropského parlamentu. Rozhovor, při němž se Schejbalová celou dobu usmívala, s ní přinesla ČT24.

Kandidátka do eurovoleb se ve studiu ČT utrhla ze řetězu: Pracovat nebudeme, potřebujeme se dostat ke korýtku. Chceme jen ty platy
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Schejbalová v rozhovoru potvrdila, že vskutku chce do Evropského parlamentu. „Rozhodně nebudeme pracovat. Myslíme na důchody, potřebujeme se taky dostat ke korýtku,“ zmínila Schejbalová s tím, že potřebuje plat europoslance. Podle svých slov to říká upřímně i na mítincích. „Nejsme zkažení, zatím jsme si nenakradli. Chceme jenom ten plat,“ podotkla.

„Já jsem na prvním místě kandidátky proto, že jsem z kandidátky nejhezčí. Kluci mě vybrali, že vypadám nejlíp, a kamery mě milují. A program sestavili. Já jsem spíš velvyslanec našeho hnutí,“ dodala Schejbalová. Když už by náhodou hnutí pracovalo, tak by chtěla zrušit účtenkovku. „Na federální úrovni chceme mít kolotoč,“ dodala. Když se jí překvapená moderátorka ptá, zda jsme federace, Schejbalová odvětí: „Budem. Spojíme se. Budeme mít moře, takže se asi budeme muset s někým spojit. Což máme taky v našem programu. Samozřejmě, chtěla bych dotace na šimering, protože politika je nudná, aby se trochu osvěžila a byla trochu fresh,“ sdělila. 

Strana chce prosadit i dresscode pro europoslance. „Myslím, že v pátek to má být zelené sako, v pondělí růžový župan a žluté papuče, aby to opět nebyla nuda, aby se lidé měli na co těšit. Pondělí většina lidí nemá ráda, tak aby to bylo zajímavější,“ uvedla žena, v programu jejíž strany jsou i dotace na okurkový salát. 

  • Původní text ZDE

„My počítáme s osmi mandáty, jednoho máme navíc, kdyby měl někdo z nás rýmu, aby ho mohl nahradit,“ uvedla dále Schejbalová. A jak vnímá odchod Velké Británie z Evropské unie? „Nám je to víceméně jedno. Počítáme s tím, že to dopadne, takže bychom chtěli postavit zeď, aby uprchlíci z Velké Británie nešli k nám. Navíc jsem četla, že brexit oslabí automobilový průmysl, a my máme v našem volebním programu bod, že bychom chtěli přestavovat auta na dřevoplyn, což je myslím eko, bio a racio, a našemu automobilovému průmyslu by to zase mohlo pomoci,“ uvedla.

„Ve volebním programu píšete také, že ‚zrušíme ojro‘. Víte, že to je euro?“ zeptala se dále moderátorka. „Netušila jsem,“ odvětila Schejbalová. „A čím budeme tedy platit?“ zeptala se moderátorka závěrem. „Pitkojtem,“ uzavřela.

 

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …