Kandidátkou na ministryni práce je i olomoucká vicehejtmanka

16.01.2014 10:34

Kandidátkou na ministryni práce za ČSSD je i náměstkyně olomouckého hejtmana Yvona Kubjátová. Mluvčí ČSSD Martin Ayrer ČTK bez dalších podrobností řekl, že předseda a budoucí premiér Bohuslav Sobotka se dnes ráno s Kubjátovou sešel. Dopoledne by měl Sobotka přijmout i další dvě kandidátky - odbornou mluvčí ČSSD pro lidská práva a rodinu Michaelu Marksovou-Tominovou a jihočeskou vicehejtmanku Ivanu Stráskou.

Kandidátkou na ministryni práce je i olomoucká vicehejtmanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Už ve středu se Sobotka sešel se zlínskou radní Taťánou Valentovou Nersesjan a bývalou středočeskou radní Zuzanou Jentschke Stöcklovou. O novém kandidátovi na ministra práce a sociálních věcí by mělo v pátek ráno rozhodnout grémium strany. Dosavadní kandidát a radní Kraje Vysočina Petr Krčál se nominace kvůli osobním důvodům vzdal.

Stínovým ministrem práce byl dosud Roman Sklenák, který se ale stal předsedou poslaneckého klubu ČSSD a uvedl, že by preferoval sněmovní práci. Původně se mluvilo o tom, že v čele resortu by mohl být expremiér Vladimír Špidla, který ministerstvo řídil v letech 1998 až 2002. Ten se ale nakonec stane šéfem Sobotkových poradců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.” Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí o přibližně deset tisíc, což činí úbytek zhru…