Kapsch si stěžuje na mýtný tendr

01.09.2017 9:58

Ministerstvo dopravy připravilo tzv. Jednací řízení s uveřejněním, ve kterém hodlá vybrat nového provozovatele mýtného systému v Česku. Přihlásili se celkem čtyři uchazeči, včetně dosavadního provozovatele systému – společnosti Kapsch. Server Zpravy.cz ale přinesl informaci, že firma současně podala na tendr, do kterého se přihlásila, i stížnost k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Kapsch si stěžuje na mýtný tendr
Foto: Redakce
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Mluvčí společnosti Kapsch David Šimoník serveru prozradil, že si společnost stěžuje na to, že v tendru není jasně specifikováno, jaké informace a v jakém rozsahu poskytl stát o živém mýtném systému jednotlivým uchazečům. A právě kvůli tomu nepovažuje Kapsch tendr za dostatečně transparentní.

Celý článek naleznete ZDE.

Ministr dopravy Dan Ťok (ANO) však tuto stížnost rázně odmítl. „Napadání soutěže a snaha ji zastavit není nijak překvapivá. Uděláme ale všechno pro to, aby konečně proběhla. Máme čtyři uchazeče v tendru. Ať se utkají a trh ukáže, kdo je schopen státu nabídnout nejlepší podmínky,“ sdělil Ťok ČTK.

Pokud tendr doběhne do konce podle původních předpokladů, jeho vítěz bude provozovat mýtný systém v Česku po roce 2019 a dalších deset let bude systém udržovat v chodu. Ministerstvo dopravy předpokládá, že nový provozovatel dokáže systém udržet v chodu za 29 miliard, nebo ještě levněji.

Vedle společnosti Kapsch se do tendru přihlásily také slovenská firma SkyToll, maďarská společnost National Toll Payment Services a německá firma T-Systems.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…