Kapsička Poche, neschopný Sobotka i další. Sociální demokraté začínají ukazovat prstem na ty, co jsou zalezlí a dělají, že nic

24.10.2017 13:49

Ohlasy ve straně sociálních demokratů na nelichotivé výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Letos totiž obsadili až šestou pozici a získali méně hlasů než komunisté, pouze 7,27 procenta, přišli tak celkem o 35 mandátů. OVV ČSSD Havlíčkův Brod vyzývá vedení k velkým změnám. Členové havlíčkobrodské buňky například žádají okamžité odstoupení politického grémia a s nimi by měl odejít také ústřední tajemník Michal Kucián. Požadují okamžité svolání ústředního výkonného výboru a také mimořádný sjezd celé ČSSD.

Kapsička Poche, neschopný Sobotka i další. Sociální demokraté začínají ukazovat prstem na ty, co jsou zalezlí a dělají, že nic
Foto: repro ČT
Popisek: Zklamání v ČSSD

Vedení sociálních demokratů je také havlíčkobrodskými vyzváno, aby zůstalo v opozici a nevyvolalo předčasné volby. Jejich apel řeší i zvolení nového předsedy ČSSD. Ten by měl vzejít z přímé volby, které by se zúčastnili všichni členové strany. Nové tváře této strany by pak měly být z řad komunálních a krajských politiků.

ParlamentníListy.cz se před nedávnem věnovaly problémům s nízkými platy a celkovému „nefér“ jednání ze strany vrcholových představitelů vůči svým podřízeným. Redakci informovalo několik zdrojů přímo ze sociálně demokratického aparátu o šikaně, která je v ČSSD na denním pořádku. V tomto směru nejčastěji zaznívalo jméno ústředního tajemníka Kuciána a ekonomického ředitele Starce. A právě odchod Kuciána OVV Havlíčkův Brod vyžaduje také. Členové OVV dále žádají například zrevidování organizačního a volebního řádu, předělání stanov stany a upřesnění definice role okresních a krajských tajemníků.

Psali jsme například ZDE a ZDE a ZDE.

Vedení strany se k výzvě zatím nevyjádřilo. Odstoupit zřejmě nehodlá. Naopak, jak uvedli na své tiskové konferenci, hodlají objíždět kraje a vysvětlovat, kde problémy vznikly.

„Vrcholové vedení naši strany je naprosto neschopné, nechápu, proč chtějí jezdit někam do krajů, když všichni víme, kde je problém. Je to jejich chyba. Jejich absolutní arogance stranu úplně zničila. Na své vlastní peníze myslí víc než na to, co se tady budovalo. Myslím, že voliči jasně řekli, co si o současném vedení myslím. A proto by měl do ústraní odejít nejen Sobotka a jeho nohsledi, Zaorálek, ale také naše „kapsička“ Poche (europoslanec za ČSSD, pozn. redakce), Dolínek a další, kteří za čtyři roky zkazili, co mohli. A upřímně musím říct, že demonstrovat za zvýšení mezd, když jsme byli čtyři roky u moci a potom, co se zjistilo o financování vlastních zaměstnanců, je výsměch. Lidi nejsou hloupí,“ shrnul své rozčarování jeden z pražských sociálních demokratů, jehož jméno redakce zná, ale nepřeje si být uveřejněn.

Podle všeho si vedení strany zřejmě neuvědomuje, co ztráta 35 křesel znamená. Zajímavé tak bude sledovat, jak si vedení strany poradí s rozzlobenou členskou základnou, ale tak jaké bude řešit finanční problémy vzniklé volebním debaklem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…