Kardinál Duka dnes předá cenu. Německému primátorovi

26.09.2014 6:46

Kardinál Dominik Duka dnes v Praze předá Kulturní cenu Karla IV., kterou každoročně uděluje Kulturní spolek Cáchy-Praha. Cenu pro letošní rok dostane primátor západoněmeckých Cách Marcel Philipp, kterého se spolek rozhodl ocenit za rozvoj kontaktů mezi oběma městy i česko-německých vztahů.

Kardinál Duka dnes předá cenu. Německému primátorovi
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Ceremoniálu v kostele Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého se kromě Duky zúčastní i pražský primátor Tomáš Hudeček.

Cenu získávají od roku 2010 osobnosti, které přispěly k prohlubování vztahů mezi Prahou a Cáchami nebo mezi Českem a Německem či se zasadily o rozvoj kultury, umění a vědy v obou zemích. Jejím prvním nositelem byl před čtyřmi roky kardinál Miloslav Vlk. V roce 2012 ji dostal tehdejší velvyslanec v Německu a dnes náměstek ministra zahraničí Rudolf Jindrák. Loni spolek ocenil pěvecké sbory z obou měst, které má v názvu.

Cena nese jméno někdejšího císaře Karla IV., jehož osoba obě města historicky spojuje. V roce 1347 byl v Praze korunován českým králem a o dva roky později v Cáchách králem římsko-německým.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …