Kardinál Duka pochcal papeže. Takto náš primas pronikl do britských novin

14.05.2016 18:03

Server Britské listy přinesl překlad textu britského deníku Independent, který pojednává o kardinálu Dominiku Dukovi. Ten podle něj ponižuje muslimy a tvrdí, že papežovo úsilí je pouhým gestem. Neváhají použít ani drsného výrazu, že kardinál Duka obrovskou měrou doslova pochcal papeže.

Kardinál Duka pochcal papeže. Takto náš primas pronikl do britských novin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

K migrační krizi a katolické církvi se v britském deníku vyjadřuje odborník na Blízký východ Robert Fisk. Podle něj evropští předáci katolické církve likvidují dobrou práci papeže Františka ve věci právě migrační krize. 

„Uvědomil jsem si, že na rozdíl od mnohých předchozích papežů je papež František dobrý člověk, když František v roce 2013 navštívil Lampedusu – dlouho předtím, než ostatní naši předáci začali ronit krokodýlí slzy pro uprchlíky z Blízkého východu, kteří se topí ve Středozemním moři – a zeptal se, zda někdo plakal pro tisíce lidí, kteří umírají v lodních rakvích, jež se snaží dospět do Itálie,“ všímá si Fisk. A všímá si papežovy cesty na Lesbos a odvezení tří muslimských uprchlických rodin zpět do Vatikánu. Papež tak ukazuje „být lidský“.

Původní text ZDE.

„Regresivní starci z východní Evropy jsou přesvědčeni, že jen oni, pouze oni sami, ochraňují modrooké, zlatovlasé porodní právo křesťanské Evropy,“ domnívá se Fisk a věnuje se prezidentovi Viktoru Orbánovi z Maďarska. „Nejprve nám sdělil odporný prezident Viktor Orbán z Maďarska, že jeho země hájí hranice ‚křesťanství‘, když vězní muslimské uprchlíky ze Sýrie, z Iráku a z Afghánistánu, protože ‚islám nikdy nebyl součástí Evropy‘,“ všímá si. A všímá si i českého prezidenta Miloše Zemana. Ten nám sdělil, že je „pravděpodobně nemožné integrovat muslimskou komunitu do evropské společnosti a který předtím také tvrdil, že Muslimské bratrstvo chce ovládnout Evropu“.

„Vzhledem k tomu, jak groteskně fašistickou historii mělo Maďarsko a vzhledem k tomu, že své Židy poslalo do Osvětimi, mohli byste si myslet, že nás Orbán ušetří své přednášky o evropské ‚kultuře‘,“ dodává Fisk. Za daleko horší považuje ponížení muslimů ze strany kardinála Duky. 

„‚Citlivost papeže Františka ohledně sociálních otázek se odlišuje od naší citlivosti v Evropě,‘ řekl tento vzor křesťanských ctností. ‚Papež František je populární a existují rozličné zdroje jeho popularity. Také pochází z Latinské Ameriky, kde je propast mezi bohatými a chudými daleko větší.‘ Co se týče Františkovy cesty na ostrov Lesbos, ‚to bylo pouhé gesto‘,“ komentuje slova Duky Fisk.

„Kardinálovu pohrdání neunikla ani Angela Merkelová. Ona a evropští federalisté požadovali ‚kulturu vítání‘ a přijímání uprchlíků z Blízkého východu, což nyní rozděluje evropské společnosti a ohrožuje jejich bezpečnost,“ doplnil Fisk.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…