Kardinál Duka se směje KSČM: Vymíráte. Jde to u vás od deseti k pěti

23.07.2014 11:22

Kardinál Dominik Duka s nevolí sleduje rozhodnutí komunistické strany stát se hlídacím psem vydávání části majetku církvím v rámci církevních restitucí. Předseda KSČM Vojtěch Filip podle něj nejedná správně, když kvůli podezření z trestného činu svolává Poslaneckou sněmovnu. Podle Duky nejde o nic jiného než o snahu zviditelnit skomírající stranu.

Kardinál Duka se směje KSČM: Vymíráte. Jde to u vás od deseti k pěti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

„Nic proti pořádné kontrole. Ale tvrdí-li předseda KSČM pan Vojtěch Filip, že existují případy, kdy je vydáno něco protizákonně, měl by jako právník a správný občan zavítat na nejbližší služebnu Policie ČR a učinit oznámení o podezření z trestného činu, a ne svolávat kvůli tomu Poslaneckou sněmovnu. Nejde totiž o nic jiného než o snahu o zviditelnění skomírající komunistické strany," píše kardinál Duka ve svém článku.

Celý článek kardinála Duky najdete ZDE

Podle Duky ukazují poslední statistiky na pomalé skomírání komunistické strany v českém politickém systému. S KSČM to podle něj jde „od deseti k pěti". Kardinál poukazuje na výsledky posledních voleb, z nichž plyne, že průměrný věk voliče této strany je 61 let a mladých do 30 let, kteří KSČM volili, bylo pouhých 0,6 procenta. Každý den podle Dukových výpočtů ubývá v průměru 15 komunistů a tento trend se nedaří zastavit.

Okamurovo hnutí si také vystačí s hrstkou členů

Stoupenci komunismu prý ale nemusejí zoufat, píše kardinál a nepřímo zmiňuje hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamury, když píše: „Strana, která s nimi táhne do boje proti částečnému napravení křivd vůči církvím a náboženským společnostem, má prý asi 8 členů – a také to jde."

Svolané jednání sněmovny označuje kardinál Duka za obří interpelaci, která by ale jinak zapadla do nezájmu médií. „Nechci ani psát, kolik ony dva dny jednání budou stát finančních prostředků, které by mohly být věnovány na ušlechtilejší věci," uzavírá Dominik Duka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…