Kardinál Duka vyzval na sociální síti k pravidelným dialogům o náboženství

04.02.2015 22:00

Kardinál Dominik Duka si na sociální síti Facebook posteskl nad tím, že se z české společnosti pomalu vytrácí dialog. V Parlamentu i jinde se vedou jen monology. Rád by to změnil, obrací se proto na občany.

Kardinál Duka vyzval na sociální síti k pravidelným dialogům o náboženství
Foto: Filip Ferbie
Popisek: Kardinál Dominik Duka

"Někdy se nám zdá, že se v současné společnosti vytratilo umění dialogu. V Parlamentu, v odborném tisku i v neodborných diskuzích se často vedou monology, nenasloucháme argumentům druhých a místo argumentů máme pocity. Rád bych se proto se svými čtenáři, fanoušky na Facebooku, ale i náhodnými 'kolemjdoucími' pustil do dialogu o náboženství," napsal kardinál.

Následně oznámil, že každých čtrnáct dní na sociální síti Facebook uveřejní příspěvek s otázkou k diskuzi. Přislíbil, že se pokusí reagovat na co nejvíc podnětů, ačkoli dopředu upozornil na to, že asi nebude v jeho silách reagovat na úplně všechny. Na diskuze, které jeho otázky vyvolají, pak bude reagovat i na svém blogu na serveru Aktuálně.cz.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…