Karel Schwarzenberg: Pomlouvají Hudečka

22.09.2014 12:21

Šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg upozornil na reklamní firmy, které podle něj narušují demokratický průběh voleb. Apeluje, že zde nejde jen o boj proti primátorovi Hudečkovi nebo proti TOP 09, ale že se jedná o narušení těžce vydobytých demokratických pravidel v naší zemi.

Karel Schwarzenberg: Pomlouvají Hudečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Několik reklamních agentur a lobbistů se domluvilo, že zasáhnou do boje o budoucí směřování města. Firmy, které léta vydělávaly na úkor města, zničily domluvené reklamní plochy s primátorem Tomášem Hudečkem a zahltily Prahu ohromnými billboardy s pomlouvačnou kampaní. A to v takové míře, jaká u nás nemá obdoby. Jsou to čisté lži,“ upozorňuje šéf TOP 09.

Podle něj jde o odvetu. „A je to pomsta za to, že současné vedení Prahy si ve svém úporném boji proti kmotrům a zažitým mafiánským metodám na tyto společnosti ze skupiny BigBoard došláplo. Prosím, uvědomme si, že zde nejde jen o boj proti primátorovi Hudečkovi nebo proti TOP 09 a dalším, ale že se jedná o narušení těžce vydobytých demokratických pravidel v naší zemi, ve prospěch čistě soukromých zájmů a pochybných kšeftů,“ uzavřel Schwarzenberg.

Celé vyjádření Karla Schwarzenberga:

Reklamní firmy narušují demokratický průběh voleb

Jako občan této země se v posledních dnech vskutku obávám o demokratický průběh následujících voleb. Jsem ve volebním klání zvyklý na podpásové údery. Sám jsem jich během své prezidentské kampaně zažil mnoho. To, co se ale v těchto dnech děje v Praze, se naprosto vymyká demokratické soutěži.

Několik reklamních agentur a lobbistů se domluvilo, že zasáhnou do boje o budoucí směřování města. Firmy, které léta vydělávaly na úkor města, zničily domluvené reklamní plochy s primátorem Tomášem Hudečkem a zahltily Prahu ohromnými billboardy s pomlouvačnou kampaní. A to v takové míře, jaká u nás nemá obdoby. Jsou to čisté lži.

A je to pomsta za to, že současné vedení Prahy si ve svém úporném boji proti kmotrům a zažitým mafiánským metodám na tyto společnosti ze skupiny BigBoard došláplo.

Prosím, uvědomme si, že zde nejde jen o boj proti primátorovi Hudečkovi nebo proti TOP 09 a dalším, ale že se jedná o narušení těžce vydobytých demokratických pravidel v naší zemi, ve prospěch čistě soukromých zájmů a pochybných kšeftů.

Ničení demokratické soutěže politických stran v předvolební kampani je naprosto nepřijatelné. O volebním výsledku musí rozhodovat voliči a ne velké peníze a jejich majitelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…