Karel Schwarzenberg chválí Brity za chování k Rusku: Nepokořil je Hitler, a Putin pozná to samé

25.03.2018 17:53

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se vyjádřil k otravě ruského dvojitého agenta Sergeje Skripala. Každý, kdo ohrozí britské občany tak, jako to v případě Skripala pravděpodobně udělali i Rusové, se podle Schwarzenberga musí připravit na to, že ostrovní království obývá opravdu houževnatý lid.

Karel Schwarzenberg chválí Brity za chování k Rusku: Nepokořil je Hitler, a Putin pozná to samé
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Schwarzenberg s tramvajemi, které jsou dnes historické, prý v mládí normálně jezdil po Praze

Karel Schwarzenberg na sociální síti Facebook připomíná, že Britové jsou ve světě známí především jako obchodníci. Na konci 19. století ovládali světové obchodní impérium, nad kterým slunce nezapadalo. Ale pokud by si někdo myslel, že Britové jsou jen slabí kramáři, kteří se snadno zlomí, spletl by se. Zjistil to např. Adolf Hitler, který věřil, že Brity snadno pokoří. Nepokořil je. Britové byli v jistém okamžiku jediným svobodným evropským národem, který Hitlerovi odolával. A nakonec nad ním i zvítězil.

Rusové prý mohou brzy zjistit to samé co v minulém století Hitler. Pokud měli v otravě dvojitého agenta Sergeje Skripala skutečně prsty oni, mohou brzy zjistit, že v Britech mají tvrdší protivníky, než si mohli myslet.

„Ale i ve vztahu k Rusku, když jde do tuhého, tak se nedají. A poté, co jim ruské tajné služby, zdá se, podruhé otrávily své bývalé agenty na území Velké Británie, tentokrát velmi nebezpečným jedem, kterým byli zasaženi i nic netušící běžní obyvatelé a jeden policista je kvůli následkům otravy stále hospitalizován, Velká Británie zavádí proti Rusům tvrdé sankce, otevřeně mluví o této vraždě a necouvne ani o centimetr. Je to prostě sebevědomý národ s velkými dějinami, na které může být právem hrdý, a nezná přístup několika nám dobře známých národů, které se ihned, když se velmoc zakaboní, začnou uklánět a jednají v předklonu, a teď ani neříkám ze které strany,“ napsal Schwarzenberg.

Může se zdát, že zvláště po Brexitu je Británie oslabena, ale když jde do tuhého, Britové dokazují, že se s nimi musí stále počítat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…