Karel Schwarzenberg praštil do stolu a podává trestní oznámení

17.02.2018 12:50

Bývalý předseda TOP 09 a exministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg se pro server Aktuálně.cz rozmluvil o táboru v Letech. Podle jeho slov z něj šla strašlivá tíseň. Rozhodl se tedy podat trestní oznámení na poslance Miroslava Roznera (SPD), jenž koncentrační tábor nazval neexistujícím pseudokoncentrákem.

Karel Schwarzenberg praštil do stolu a podává trestní oznámení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Celý svůj politický život jsem bojoval za lidská práva. A je pro mě nepřijatelné, abychom měli v politice lidi, kteří se lidským právům vysmívají tím, že popírají holokaust, to je pro mě už opravdu trochu moc. Jsem přesvědčen, že se proti zlu musí začít bojovat hned v zárodku, a ne čekat, až se rozšíří,“ sdělil Schwarzenberg své důvody, proč se rozhodl podat trestní oznámení na Roznera.

Schwarzenberg v rozhovoru také uvedl, že koncentrák v Letech byl za jeho dětství přes les od panství rodu. „A jako dítě jsem tam měl po válce velmi zvláštní zážitek. Dítě má velmi silné instinkty, málo z dospělých si je pak uchová,“ vzpomněl, jak na něj při projíždění kočárem s koňmi kolem Letů padla strašlivá tíseň. Otec mu měl tehdy říct, že až bude velký, tak mu to vysvětlí, ale že se tam vskutku děly strašlivé věci. 

  • Původní text ZDE
V oznámení jsou podle něj zmíněni i další politici, kteří prohlašovali podobná slova jako poslanec Miroslav Rozner. „Ti jsou spolu s panem Roznerem spoluviníci svými výroky. Na pana Roznera to podávám proto, že je to nejčerstvější a bylo to nejjasnější,“ řekl Schwarzenberg se slovy, že je možné, že bude v podávání trestních oznámení pokračovat. . 
 
Závěrem pak dodal, že byly časy, kdy si nikdo takové věci v politice říci netroufal. „Za dob třeba prezidenta Václava Havla. Ale nyní si více lidí troufá říkat takové ostudnosti. Cítí, že mají záštitu seshora. Ale to nikoho neomlouvá a takové věci se dít nemají,“ zakončil.
 
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…