Karel Schwarzenberg se zajímavě vyjádřil o Michalu Horáčkovi

13.04.2017 7:22

„Každý člověk je porazitelný,“ míní čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg ve vztahu k prezidentovi Miloši Zemanovi. Jemu se zamlouvá akademik Jiří Drahoš. V rozhovoru pro MF Dnes pak mimo jiné také doporučil vládě šetření.

Karel Schwarzenberg se zajímavě vyjádřil o Michalu Horáčkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Protikandidátovi Miloše Zemana v prezidentských volbách Schwarzenberg mimo jiné poradil to, že si musí obstarat hroší kůži. „Zažije útoky ze všech stran, pomluvy, lži, všechno možné. Na to si musí zvyknout on i jeho rodina,“ míní. Vědce Drahoše pak označil za seriózního kandidáta, kdežto textaře Michala Horáčka za veselého kandidáta. Pokud jde o přímou otázku, zda by Drahoš měl být oficiálním kandidátem TOP 09, řekl Schwarzenberg, že ho považuje za ,,vhodného kandidáta", nicméně to nikomu nevnucuje a věc ponechává stranickému hlasování.

Schwarzenberg také uvedl, že vystupování současné hlavy státu některé voliče dost překvapilo. Jeho neúčast v debatách v předvolební kampani pak vnímá jako správně vyhodnocenou situaci. „Myslím, že správně odhadl, že kdyby vystoupil v mnoha diskusích, že by mu to škodilo. On to chce prostě dělat z majestátu Pražského hradu,“ dodal. 

Závěrem se pak vyjádřil i k nadcházejícím sněmovním volbám, kdy odmítl, že by jediným programem TOP 09 byl takzvaný program „AntiBabiš“. „Hlavní je, že jsme představili Vizi 2030, tedy střednědobý výhled, jak by mohla vypadat republika v roce 2030. My nepovažujeme za správné kombinace, které v sobě pan ministr financí spojuje. Když největší zemědělec republiky rozdává zároveň dotace, tak je to nepřijatelný stav,“ řekl. 

Anketa

Zlepší se do konce tohoto roku vztahy mezi USA a Ruskem?

28%
hlasovalo: 2228 lidí

K osobě ministra financí a předsedy hnutí ANO však řekl, že to dělá šikovně. „Tvrdí, že je nepolitik, i když už je několik let v politice, a lidé mu to pořád žerou. Tvrdí, že všeci kradnú, jenom on ne, což je také pozoruhodné tvrzení. S těmito docela primitivními věcmi má velký úspěch. A k tomu je tu víra česká v toho velkého podnikatele, který už nepotřebuje krást, což je jedna z mnoha milých představ v této zemi,“ dodal.

Vládě rovněž doporučil šetření. „Protože přijde zase čas bez konjunktury. Víc má být také investováno do vědy a výzkumu. Je to také otázka budoucnosti našich dětí a vnoučat, jinak zůstaneme montovnou,“ uzavřel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…