Karel Schwarzenberg, to je skutečný vlastenec. Kalouskův obdivný příspěvek rozpoutal peklo mezi Jenny Nowak a IVK

21.06.2019 19:16

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg se včera sešel se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou, která v Česku byla na své první zahraniční návštěvě. Setkání okomentoval předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek a v diskusi se následně strhla mela.

Karel Schwarzenberg, to je skutečný vlastenec. Kalouskův obdivný příspěvek rozpoutal peklo mezi Jenny Nowak a IVK
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Karel Schwarzenberg. Skutečný vlastenec, se kterým se dodnes chtějí setkávat hlavy států a který chápe trendy moderního světa mnohem bystřeji než mnozí o generaci mladší politici. Važme si každé myšlenky, kterou nám předává,“ poznamenal  Miroslav Kalousek k setkání.

„To je super, že se s ním mohla slovenská paní prezidentka potkat, protože zrovna nebyl doma v rakouském Murau, ten váš vlastenec...“ zareagoval na Kalouska Petr Macinka z Institutu Václava Klause. „To je fakt strašný, že někdo má víc míst, kam může jezdit, a tak tam taky jezdí. Fuj, hanba, správnej vlastenec zásadně sedí jen doma,“ zmínila v odpovědi spisovatelka Jenny Nowak.

Macinka se však nedal a opětovně zareagoval. „Pardon, já zapomněl, že skutečná vlast je teď už vlastně EU. A máte pravdu i v tom, že pan Schwarzenberg párkrát za rok přijede i do Česka, takže je to všechno dobré,“ uvedl.

„To je bezva, že vás mám a že mi povíte, co dělají mí přátelé. Třeba to, že Karel sem jen párkrát za rok přijede, bych bez vás vůbec netušila. Já totiž vím, že je tady pořád. Do Vídně jezdí občas na víkend a do Murau, když se tam něco slaví. Ale chápu, že vy to musíte vědět líp,“ dodala Nowak.

„Dobrý. Mohl bych napsat, co si myslím, ale nechci zbytečně rozdmýchávat nepodstatnou debatu. Mějte se pěkně,“ pokračoval v diskusi Macinka.

„Nejde přece o to, co si myslíte, ale co je fakt,“ kontrovala Nowak. 

„Nebudu (zrovna tady) raději ani uvádět fakta. Myslím, že se to sem nehodí. Užijte si raději milou momentku slovenské prezidentky s panem exministrem, namísto facebookové přestřelky s ideovým odpůrcem,“ dodal Macinka.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …