Karel Steigerwald v Reflexu: Rusko je peklo. Člověk má pro něj cenu hadru na podlahu

03.06.2017 13:34

Na jaře roku 2010 prožila polská společnost šok. Nejvyšší představitelé země včetně prezidenta Lecha Kaczynského zahynuli při letecké nehodě v ruském Smolensku. Poláci letěli do Ruska uctít 70. výročí sovětského masakru polských důstojníků za druhé světové války. Místo vzpomínání na Poláky pobité za druhé světové války prožila země další tragédii.

Karel Steigerwald v Reflexu: Rusko je peklo. Člověk má pro něj cenu hadru na podlahu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Ruska

Před sedmi lety zemřelo všech 96 lidí na palubě. Ruské úřady neštěstí prošetřily, nechaly pohřbít mrtvé a tím mělo všechno skončit. Jenže Poláci se teď rozhodli těla exhumovat a znovu prozkoumat. Vyšlo najevo, že v každé rakvi nebylo uloženo jen jedno tělo, ale že se ostatky pomíchaly. Rusové si asi nedělali hlavu s tím, kolik lidí pohřbívají do jedné rakve. Tak to alespoň vidí Karel Steigerwald, který se o tom rozepsal v komentáři uveřejněném na serveru Reflex.cz.

„Rusko je prostě peklo. Prezident Reagan kdysi připomněl, že Rusko je říše zla. Nepřeháněl. Krutí k živým i mrtvým, krutost provozují i bezdůvodně. Ostatky naházejí do rakví jak… každé přirovnání se vzpíná, … prostě jako Rusové. Po pietě, po úctě k ostatkům lidí ani stopy,“ píše Steigerwald.

Celý komentář naleznete zde

„Divit se tomu zřejmě nemusíme, Rusové zažili, napáchali a protrpěli tolik lidských hrůz, že by dějinám jiných národů vystačily na tisíce let. O bezcennosti lidských ostatků mudrují už statkáři v Gogolově geniálním románu Mrtvé duše. Když člověk umře, má cenu hadru na podlahu, říká Gogolova statkářka. Jako by sama duše Ruska promluvila. Nu co, vždyť za bezcenné považují i živé lidi,“ dodává.

Steigerwald je přesvědčen, že Rusové mají úctu jen k jedné věci, k velkému ruskému státu, k matičce Rusi. A snad k tomu, kdo této zemi vládne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…