Karla a keců o korupci už prý bylo moc. Gazdík a spol. prosazují změnu kampaně TOPky

08.10.2013 18:01

TOP 09 chce dát více do popředí i další své lídry v jednotlivých krajích, dosud se totiž mluvilo hlavně o Karlu Schwarzenbergovi. Podle šéfa Starostů a nezávislých Petra Gazdíka je navíc kampaň všech stran v poslední době unylá.

Karla a keců o korupci už prý bylo moc. Gazdík a spol. prosazují změnu kampaně TOPky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Podle Petra Gazdíka by hlavně měly skončit „kecy“ o korupci, TOP 09 tedy vytasila požadavek veřejných smluv obcí a státu a jejich firem. "Mělo by se to týkat v případě obcí smluv nad tisíc eur (v přepočtu 25 tisíc korun – pozn. red.), u krajů a státu smluv nad tři tisíce eur (75 tisíc)," uvedl pro iDnes.cz lídr v Libereckém kraji Jan Farský.

"Je třeba vrátit lidem trochu stát a důvěru v něj, dnes je to pro ně něco trochu amorfního," dodává Farský. Ten mezitím zveřejňování smluv i bez zákona prosadil v Semilech, kde je starostou.

Další věcí, kterou chce strana prosadit ve sněmovně, jsou rozklikávací rozpočty na všech úrovních. Díky nim by si občané mohli otevřít jednotlivé položky rozpočtů a zkontrolovat si, jak se utrácejí veřejné peníze.

"Jsme přesvědčeni, že to posune Českou republiku dál, že přestaneme mluvit o boji proti korupci, přestanou plané kecy a boj proti korupci skutečně začneme realizovat. Díky fungování registru smluv se budeme moci nejen my, ale každý podnikatel, občan dostat k jednotkovým cenám, aby bylo možné srovnávat každou veřejnou zakázku. Já bych chtěl vědět, kolik stojí metr čtvereční chodníku, kolik metr čtvereční silnice," říká Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…