Karlovarská krajská nemocnice začne zavádět úspory podle auditu

06.06.2015 21:28

Společnost Karlovarská krajská nemocnice (KKN) začne zavádět úsporná opatření, která doporučil audit společnosti Nexia. Audit navrhl například návrat k vlastní prádelně. Opatření by mohla přinést úspory v milionech až desítkách milionů korun, řekl ČTK náměstek hejtmana Jakub Pánik (ČSSD).

Karlovarská krajská nemocnice začne zavádět úspory podle auditu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Dali jsme představenstvu úkol, aby do konce června sestavilo harmonogram implementace závěrů auditu do vnitřního provozu krajské nemocnice. Z toho nám vyjde, v jakém časovém horizontu se tyto kroky začnou dělat, a také objem peněz, který by tímto postupem mohla nemocnice ušetřit," uvedl Pánik.

Úsporná opatření podle doporučení auditu začala už na konci května

KKN sdružuje nemocnice v Karlových Varech a Chebu. Loni poprvé po mnoha letech ztrátového hospodaření firma skončila v zisku, a to v řádu statisíců korun. Podle auditu by bylo možné ušetřit 40 až 60 milionů korun ročně, pokud by se podařilo využít všechna úsporná opatření. To by mohlo ve výsledku znamenat, že by se nemocnice kraje postupně dostaly do vyrovnaného hospodaření, a to i bez pomoci dotací na provoz.

Jedním z doporučení je například vrátit se k vlastní nemocniční prádelně. KKN nyní tuto službu nakupuje od externího dodavatele. Audit, který porovnal podobné nemocnice, poukázal na to, že vlastní prádelna by mohla ušetřit až osm milionů ročně. Nemocnice by do vlastní prádelny musela ze začátku investovat, podle Pánika by však prádelna do budoucna mohla poskytovat služby nejen nemocnicím, ale i jiným subjektům.

Úsporná opatření podle doporučení auditu začala už na konci května, když KKN dala výpovědi asi osmi lidem z administrace. Jejich pozice byly údajně zdvojené. Tyto personální škrty mají ušetřit asi tři miliony ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…