Karlovarský hejtman Novotný nesloží žádnou funkci. Bude nadále poslancem i hejtmanem

24.04.2014 9:20

Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD) si ponechá funkci hejtmana i poslance. S informací přišla Česká televize. Proti kumulaci funkcí se loni před podzimními volbami postavil Ústřední výkonný výbor ČSSD a nejvyšší vedení strany dalo svým hejtmanům zvoleným do sněmovny čas do 26. dubna, aby si jednu z funkcí vybrali a druhou opustili.

Karlovarský hejtman Novotný nesloží žádnou funkci. Bude nadále poslancem i hejtmanem
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Novotný v minulosti označil požadavek, aby si hejtmani s poslaneckým mandátem vybrali jednu z funkcí, za diskriminaci. Dlouhodobě tvrdí, že souběh funkcí je pro kraj výhodou, protože mu umožňuje snadněji jednat s poslanci a ministry. Čelní představitelé ČSSD připustili, že strana nemá způsob, jak své hejtmany k výběru jen jedné funkce donutit.

Z hejtmanů ČSSD se poslaneckého mandátu ke konci března vzdal jihočeský Jiří Zimola a odchod ze sněmovny ve středu oznámil jihomoravský hejtman Michal Hašek. Hejtman z Vysočiny Jiří Běhounek své rozhodnutí oznámí v pátek v tiskové zprávě. Milan Chovanec se už dříve vzdal funkce plzeňského hejtmana, stal se ministrem vnitra.

Zastupitelstvo Karlovarského kraje má dnes projednat také koncepci krajských nemocnic a odvolání proti pokutám z Regionálního operačního programu Severozápad za projekty oprav silnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…