Karlovarský kraj čekají v roce 2020 změny v hospodářství i zábava

28.12.2019 18:15

Karlovarský kraj čekají v roce 2020 významné kulturní a sportovní události, ale i změny v hospodářství. Také v čele Karlovarského kraje nastane změna, hejtmanku Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO), která kvůli těhotenství z funkce odchází, nahradí Petr Kubis (oba ANO).

Karlovarský kraj čekají v roce 2020 změny v hospodářství i zábava
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Už na počátku roku se Karlovarský kraj stane hostitelem 9. zimní olympiády dětí a mládeže. Od 19. do 24. ledna ožijí lyžařské areály i zimní stadiony hned v několika městech regionu. Na olympiádu přijede bezmála 2000 účastníků dvanácti soutěžních disciplín včetně doprovodu.

Nebudou chybět ani tradiční kulturní akce. Od 11. do 13. června zaplní ulice Chebu kulturní festival Chebské dvorky. Nejvýznamnější kulturní událost v kraji, 55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, začne v příštím roce 3. července a potrvá do 11. července. Tisíce filmových fanoušků se mohou těšit nejen na filmy, ale i na známé osobnosti světové kinematografie.

Dokončeny by měly být dvě velké silniční stavby v okolí Mariánských Lázní – obchvat Trstěnic a Drmoulu na silnici I/21 do Plzně a také obchvat Mariánských Lázní.

V roce 2020 má začít stavba testovacího polygonu automobilky BMW u Sokolova. Jde o prestižní projekt orientovaný na autonomní auta budoucnosti. Polygon bude na bývalé výsypce Sokolovské uhelné.

Naopak těžařská firma, která zatím táhla ekonomiku Sokolovska, začne s útlumem, který urychlují ceny emisních povolenek a tlak na konec využívání uhlí v Evropě. Sokolovská uhelná tak plánuje snížit počet zaměstnanců o stovky.

Rok 2020 bude významný i pro lázeňská města v kraji. Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně by se měly dozvědět, jestli spolu s dalšími evropskými městy budou města zapsána na seznam kulturního dědictví UNESCO. Karlovy Vary také dokončí opravu havarijního stavu Vřídelní kolonády a začnou s opravou Dvorského mostu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…