Karlovarský kraj chce získat 1,34 miliardy na silnice. Obrátí se na ROP

03.11.2013 21:55

Karlovarský kraj se obrátí na Regionální operační program Severozápad kvůli dotaci na stavbu a opravu silnic. Požádá o 1,34 miliardy korun. Celkově by mělo jít o šest projektů včetně obchvatu Chebu nebo modernizace silnic v okolí Hroznětína.

Karlovarský kraj chce získat 1,34 miliardy na silnice. Obrátí se na ROP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Kraj chce podat žádosti o dotace do dvou výzev. Jedna se týká pouze obchvatů měst, druhá obecně oprav silnic. Do první z nich kraj zašle jihovýchodní obchvat Chebu. Stát by měl 390 milionů korun a jeho dodavatel už vzešel z veřejné soutěže.

"Další projekty jdou do výzvy, která byla vyhlášena v pátek. Nejdražší bude modernizace silnic v okolí Hroznětína za zhruba 435 milionů korun," uvedl náměstek ředitele Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje Roman Šťovíček.

Kromě Hroznětína bude kraj žádat ještě na modernizaci silnic Merklín - Pstruží za 78 milionů korun, rekonstrukci silnic Nejdek - Pernink za 120 milionů korun a dva ucelené balíky projektů, které zahrnují řadu menších stavebních opatření.

Jeden balík projektů za celkových 170 milionů korun obsahuje patnáct akcí. Jde například o statické zajištění silnic, opěrné zdi nebo mosty. Z nich asi nejnákladnější bude pokračování statického zajištění silnice Oloví - Boučí za 45 milionů korun.

Druhým balíkem je šest stavebních akcí za 140 milionů korun. V něm nejdražší bude pokračování rekonstrukce silnice Aš - Hranice, kde už kraj část opravil z přeshraničních projektů. Ta bude stát podle odhadů 34 milionů korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…