Karolína Peake: Nagyová si prý myslela, že mám něco s Nečasem

22.08.2017 10:38

Někdejší politička ODS, Věcí veřejných a strany LIDEM usedla proti Jiřímu Kubíkovi a povídala si s ním o české politice. Na serveru SeznamZprávy. Nechápe prý, jak je možné, že dnes občany nechává v klidu kauza firmy Čapí hnízdo. Dřív by takovéhle věci znamenaly politickou popravu celé vlády. Zavzpomínala i na svá setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

Karolína Peake: Nagyová si prý myslela, že mám něco s Nečasem
Foto: archiv K. Peake
Popisek: Bývalá místopředsedkyně vlády Karolína Peake

Peake přiznala, že politika jí trochu chybí. Líbil se jí ten vzruch, každodenní aktivita, která se na politické scéně odehrává. „Po 25 letech jsem se také rozešla s manželem. Ale i to proběhlo v poklidu,“ prozradila. Jejich vztah vyhořel. Dnes se coby právnička věnuje rodinnému právu, rozvodům a všemu, co s tím souvisí.

Celý rozhovor naleznete ZDE.

O politické dění se ale zajímá i dál a vidí hodně podobností mezi Věcmi veřejnými Víta Bárty a hnutím ANO Andreje Babiše.

„Já tam vidím mnoho styčných bodů; s tím, že hnutí ANO je mnohem profesionálnější, má daleko širší lidskou základnu, neomezené zdroje napojené na zdroje státní, takže má daleko větší potenciál, než Věci veřejné kdy měly,“ prohlásila Peake. VV byly podle jejího názoru takový domeček z karet.

Anketa

Jste pro vykoupení a zbourání prasečáku v Letech?

3%
97%
hlasovalo: 9278 lidí

I Babiš ale může mít problém. Kauza Čapí hnízdo může vyvolat napětí uvnitř hnutí ANO. S veřejností ale zatím tahle kauza nic moc neudělala a Peake nerozumí tomu, proč. „S veřejným míněním to neudělalo nic. Já úplně nerozumím tomu, jak je možné, že vnímání těch skandálů je tak mělké na rozdíl od skandálů v předchozích vládách, kdy by něco podobného znamenalo pokud ne demisi toho konkrétního ministra, tak možná dokonce i pád celé vlády.“ 

Zavzpomínala na setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Ten ji napřed přehlížel, ale když zjistil, že by se mu ona a její poslanci ze strany LIDEM mohli hodit, aby vyjádřili podporu vládě Jiřího Rusnoka, začal na ni být milý. „On je obrovský pragmatik. Když se mu někdo hodí, tak je vůči němu příjemný a vstřícný, a když nehodí, tak ho zase takhle zmačká a odhodí,“ poukázala na rys prezidentovy povahy dáma.  

Když o ní Zeman mluvil jako o „holčičce Peake“, považovala to za trapné, negentlemanské, hloupé a šovinistické. V podobném duchu se vyjadřoval i Václav Klaus. Proč to dělali? Možná se mě trochu báli a nevěděli, co udělám. To je vůbec můj problém, že se mě asi trochu muži bojej,“ zasmála se Peake.

Nakonec padlo pár slov i o Janě Nečasové, tehdy Janě Nagyové, ředitelce kabinetu premiéra Nečase. Dámy si spolu nerozuměly. Peake dle svých slov nechápala, proč by se s ní měla bavit; ale různými cestami jí bylo naznačováno, že pokud chce na vládě něco prosadit, tak bezpodmínečně musí. Absolvovala s ní dvě schůzky, které jí prý vůbec nic nepřinesly.

„Zpětně mně pak někdo říkal, i když tomu nepřikládám velkou váhu, že jí snad někdo řekl, že mám něco s premiérem Nečasem, což je absolutně směšné. Jestli to byl důvod, proč ona neměla potřebu podporovat moji spolupráci v rámci vlády, tak potěš pánbůh,“ překvapila někdejší vicepremiérka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…