Karolína Peake budoucnost neplánuje: Mám našetřeno, teď se budu věnovat dětem

24.09.2013 17:05

Někteří exposlanci už mají jasno v tom, jaká bude jejich další profesní dráha. Bývalá vicepremiérka Karolína Peake odmítla některé nabídky a bude se nějakou dobu věnovat dětem. Kristýna Kočí zase založila komunikační agenturu.

Karolína Peake budoucnost neplánuje: Mám našetřeno, teď se budu věnovat dětem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tak možná nashledanou, po předčasných volbách

"Moje majetkové poměry jsou veřejně známé, mohu teď chvíli zůstat doma a věnovat se dětem, což dělám," řekla Peake, jež po odchodu z VV založila a do letošního srpna vedla někdejší nejmenší vládní stranu LIDEM. Peake prý zatím odmítla některé nabídky, pomáhá manželovi s jeho neziskovou organizací a sleduje politické dění.

Andrýsová by se ráda vrátila do politiky

Bývalá poslankyně Kristýna Kočí (dříve VV, později nezařazená) založila s obchodním partnerem komunikační agenturu. "V soukromém sektoru tak budu moci zúročit své zkušenosti z politiky stejně jako své politologické vzdělání," uvedla. Její někdejší stranická kolegyně, později poslankyně za LIDEM Lenka Andrýsová, se prý zajímá o práci konzultantky v mezinárodní firmě a nevylučuje návrat do politiky.

"Bavilo by mě zpracovávat analýzy veřejné správy nebo příležitostí na trhu pro naše firmy. Tedy aspoň v době, než se vrátím do politiky a budu pokračovat v hledání rozumných úspor, v odstraňování byrokracie a v otevírání informací státu," řekla Andrýsová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…