Karolína Peake odpověděla na vaše nepřátelské dotazy

22.10.2013 11:47

Čtenáři ParlamentníchListů.cz opět grilovali bývalou poslankyni a exšéfku strany LIDEM Karolínu Peake, která sama sobě na čas naordinovala politické prázdniny. Ani jeden z dotazů nebyl právě přátelský, někdejší vicepremiérka ale přesto na jízlivé otázky trpělivě odpovídá.

Karolína Peake odpověděla na vaše nepřátelské dotazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Čtenář vystupující pod přezdívkou Šťastný položil hned dva dotazy ohledně vzdělání a jazykových schopností exposlankyně. Jak sama Karolína Peake podotýká, je z nich cítit jízlivost.

"Mám 2 dotazy ohledně Vašeho titulu a jazykových znalostí. 1. Titul Vám byl udělen na právech v Plzni? 2. Doufám, že umíte aspoň pasivně: rusky, španělsky, portugalsky, čínsky a japonsky, nemýlím-li se, vzhledem k Vašim plánům do budoucnosti," napsal uživatel serveru ParlamentniListy.cz Šťastný.

"Díky za dotaz, byť z nějakého neznámého důvodu poněkud uštěpačný. Ale ráda odpovím," píše Peake. "Titul Mgr. jsem získala na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Mluvím výborně anglicky (vystudovala jsem anglické gymnázium), maturovala jsem i z němčiny (za jedna)," odpovídá.

Celá odpověď Karolíny Peake ZDE.

Peake si stojí za svým

Další ze čtenářů reagoval na odpověď Peake na jednu z předchozích otázek, kde se vymezovala vůči nařčení, že strana LIDEM mající podíl na vládě vznikla odštěpením od Věcí veřejných, a neprošla tudíž řádnými volbami. Exposlankyně v ní zdůraznila, že tento postup sice není zcela standardní, ale ani nijak výjimečný, a přidala příklad Unie svobody, strany LEV 21 nebo TOP 09.

Čtenář MarekB ale upozorňuje, že ani jedna ze stran, které Peake uvedla, nerozhodovala ve vládě o zásadních otázkách České republiky. Tomu ale politička oponuje. "Pokud mne paměť neklame, tak Unie svobody (tedy strana, která také vznikla v rámci sněmovny v průběhu volebního období) byla jednou ze stran, o něž se opírala Tošovského úřednická vláda. Takže byla, jak píšete, silně ovlivňujícím prvkem na schopnost vlády rozhodovat," reaguje exposlankyně.

Celá odpověď Karolíny Peake ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…