Karolína Peake ohromuje: Zemřela pravice, do hrobu dána...

20.08.2013 10:47

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake komentuje předčasně končící volební období slovy „Zemřela pravice a do hrobu dána, siroty po ní zůstaly“.

Karolína Peake ohromuje: Zemřela pravice, do hrobu dána...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake ve sněmovně

Pravicoví voliči nyní tápou, koho budou volit v nadcházejících volbách. ODS se postupně rozpadla, což bylo vidět zejména při hlasování o důvěře vládě Jiřího Rusnoka. Za její úmrtí může podle Peake především absence jakýchkoli jasných a srozumitelných pravicových kroků vlády Petra Nečase.

Celý článek Karolíny Peake ZDE.

TOP 09 ani ODS nemá jasné a důvěryhodné volební téma

Peake tvrdí, že její doménou nebyla ekonomika, ale protikorupční opatření a otevřenost veřejné správy. „Nastavení jasných pravidel a otevření vládnutí veřejnosti je to jediné, co politik v této oblasti může a musí dělat,“ míní poslankyně.

TOP 09 ani ODS nevznesly jasně pojmenované, úspěšné a důvěryhodné téma, které by zaimponovalo voličům. Podle Peake tedy nezbývá než znovu vytvořit nepřítele a hrozbu, proti nimž tyto strany mobilizují.

Nejlepší šancí pro pravici je teď levicová vláda s jasným mandátem

Je potřeba připomínat hrozbu komunismu. Ta se ukázala v Ústavu pro studium totalitních režimů. Změny zde proběhly v režii ČSSD za asistence TOP 09. Je také potřeba chránit parlamentní demokracii před přímo voleným prezidentem.

Za těmito tématy se bohužel ztrácí náplň politiky. Peake se ptá, co budou pravicové strany dělat potom, až domobilizují voliče.

Nejlepší šancí pro pravici teď nejspíš bude levicová vláda s jasným mandátem a odpovědností. Teprve ta dá čas a prostor pro vznik a politické vymezení novému pravicovému subjektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…