Karolína Peake prohlásila: Nelpím na funkcích!

07.08.2013 13:46

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake odmítá, že by v případné vládě Miroslavy Němcové chtěla obsadit pozici ministryně vnitra. Reaguje tak i na slova prezidenta Miloše Zemana, který ve středečním projevu v Poslanecké sněmovně řekl, že se prý má Peake stát právě ministryní vnitra.

Karolína Peake prohlásila: Nelpím na funkcích!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

„Musím zásadně popřít, že by došlo k dohodě, že ve vládě Miroslavy Němcové obsadím Ministerstvo vnitra nebo jiné ministerstvo. Žádná taková dohoda uzavřena nebyla. Nelpím na svém angažmá ani ve stínové, ani případně nové vládě,“ prohlásila Peake.

Mé odvolání bylo neuvěřitelné

Své působení na ministerstvu naopak považuje za velkou chybu. „Popravdě řečeno, za svou největší politickou chybu považuji návrat do vlády po mém neuvěřitelném odvolání z Ministerstva obrany Petrem Nečasem. Jediným skutečným důvodem mého tehdejšího odvolání byl fakt, že jsem své personální kroky, tedy odvolání Vlastimila Picka, nekonzultovala s Janou Nagyovou.“

Program prý může prosazovat, aniž by seděla ve vládě. „Své priority jako zákon o úřednících, registr smluv nebo přísnější pravidla pro financování politických stran mohu prosazovat z poslanecké lavice,“ dodala.

Celé prohlášení Karolíny Peake:

Musím zásadně popřít, že by došlo k dohodě, že ve vládě Miroslavy Němcové obsadím Ministerstvo vnitra nebo jiné ministerstvo. Žádná taková dohoda uzavřena nebyla. Nelpím na svém angažmá ani ve stínové, ani případně nové vládě. Popravdě řečeno, za svou největší politickou chybu považuji návrat do vlády po mém neuvěřitelném odvolání z Ministerstva obrany Petrem Nečasem. Jediným skutečným důvodem mého tehdejšího odvolání byl fakt, že jsem své personální kroky, tedy odvolání V. Picka, nekonzultovala s Janou Nagyovou. Své priority jako zákon o úřednících, registr smluv nebo přísnější pravidla pro financování politických stran mohu prosazovat z poslanecké lavice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…