Karolína Peake se vrátí do politiky

07.09.2013 6:02

Bývalá šéfka strany LIDEM Karolína Peake se hodlá vrátit do politiky. Zkusí štěstí příští rok v pražských komunálních volbách. A má i program, jak prozradila v rozhovoru pro server iHNed.cz. Ráda by Prahu přiblížila zpět obyvatelům, aby si v centru města mohli pořídit normální zboží a potraviny.

Karolína Peake se vrátí do politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tak možná nashledanou, po předčasných volbách

Peake teď má spoustu času, vzdala se funkce předsedkyně LIDEM a skončil jí mandát poslankyně. Věnuje se tedy domácnosti, ale už teď jí chybí politika.

Z Prahy se stala kulisa pro turisty. Mám radši města, kde vidím místní obyvatele

Chce proto zkusit komunální volby v Praze. "Pohybuji se teď víc po Praze, Malé Straně a zaujalo mě několik témat, kterými bych se chtěla zabývat," řekla serveru iHNed.cz.

Peake by ráda kandidovala na pražský magistrát nebo do zastupitelstva Prahy 1. Chtěla by změnit centrum Prahy a přiblížit ho obyvatelům. V první městské části přitom s politikou začínala.

"Praha je sice nádherné město, ale mám pocit, že je trochu kulisou pro turisty. Obyvatelé spíš musí splynout s turisty než naopak. Já daleko radši jezdím do města, kde vidím místní obyvatele, jak si jdou ráno koupit noviny a sedí na kafi před barákem nebo v kavárně," myslí si Peake.

Obyvatelé Malé Strany by měli mít možnost nakoupit čerstvé rohlíky

Bývalé vicepremiérce vadí, že jako obyvatelka Malé Strany musí jezdit pro potraviny autem. Prý zde není možné nakoupit čerstvé pečivo, rohlíky nebo lepší potraviny. „Zato je tu spousta luxusního zboží, aut veteránů, které zabírají místo normálním obyvatelům," uvedla a zároveň nastínila, co by ráda změnila.

Peake ale zatím neví, za jakou stranu by kandidovala. Přesto stále zůstává členkou strany LIDEM. Až po příštím sněmu se rozhodne, zde ve straně zůstane. Není vyloučeno, že kvůli příštím komunálním volbám vzniknou nové subjekty.

Zůstanu ženou v domácnosti. Za rok se znovu dám do politiky

Karolína Peake také nevyloučila, že by kandidovala ve volbách do Evropského parlamentu, které se budou konat na jaře.

Nyní zůstává ženou v domácnosti. Vzhledem k majetkovým poměrům a práci manžela je zajištěná, a proto nutně nemusí shánět práci. "Budu se intenzivně věnovat svým dětem, které se pokusí o zkoušky na víceletá gymnázia. Chci s nimi strávit víc času. Takže oni budou velmi brzo rádi, když se zase dám do politiky," dodala Peake.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…