Karolína Peake se zastala Nečase. I když je to prý „skunk"

14.02.2014 19:49

Bývalá vicepremiérka vlády Petra Nečase Karolina Peake se poněkud překvapivě svého bývalého nadřízeného zastala na sociální síti, a to poté, co ho obvinila policie v kauze „Nagyová“.

Karolína Peake se zastala Nečase. I když je to prý „skunk"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake se loučí

Vztahy mezi Karolínou Peake a Petrem Nečasem přitom byly od doby, kdy ji po několika dnech od jmenování odvolal z funkce ministryně obrany, značně napjaté. „Po tom, co mě Petr Nečas odvolal z Ministerstva obrany, by mne skutečně nikdy nenapadlo, že se budu toho skunka někdy v budoucnu zastávat. Ale antipatie stranou. Tady ani nejde o PN,“ napsala na Facebooku a ocenila články redaktorů Reflexu Bohumila Doležala a Jiřího X. Doležala, kteří postup policie také kritizují.

Blaho lidu

„Vrchní státní zastupitelství v Olomouci podalo zajímavý návod, jak dostat postdemokratickou společnost do pořádku. Rozhodnutí volených zástupců lidu by měla být posuzována podle toho, zda slouží blahu lidu,“ obul se v Reflexu do Iva Ištvana J. X. Doležal.

O hlavním zájmu lidu v Reflexu psal i Bohumil Doležal. „Nikdo samozřejmě nemůže a nebude upírat Státnímu zastupitelství právo vznést proti komukoli obvinění. Ale vždycky, a za dnešních ,nových pořádků' zvlášť, je třeba dbát na to, aby řízení mělo řádný zákonný rámec, aby se ke slovu nedostávala velkohubá demagogie, a aby davové vášně nenabyly vrchu nad korektním dodržováním formalit, o něž (a nikoli o pravdu a lásku) v demokracii jde v první řadě. To by měl být dnes, prosím, hlavní zájem všeho lidu,“ zdůraznil.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…