Karta se obrací: Přistěhovalci říkají, že nechtějí žít s Čechy

23.08.2016 13:00

Od hlasování v britském referendu, které tolik rozčílilo bruselské elity, uplynuly již dva měsíce. Přistěhovalci ve většině případů hlasovali pro setrvání Velké Británie v Evropské unii. Jak však naznačuje deník The Express, mnozí překvapivě podpořili brexit.

Karta se obrací: Přistěhovalci říkají, že nechtějí žít s Čechy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velkou Británii čeká tento čtvrtek referendum o vystoupení z Evropské unie tzv. Brexitu

Přistěhovalci žijící v jedné z národnostního pohledu nejrozmanitějších londýnských čtvrtí překvapivě uvádí, že hlasovali pro brexit. Svůj postoj zdůvodňují obavami z přílivu migrantů z jiných evropských zemí. Jak poukazuje The Express, většina obyvatel Londýna, kde tvoří přistěhovalci nemalé procento populace, hlasovala pro setrvání země v Evropské unii. Přesto přibližně jeden a půl milionů Londýňanů podpořilo brexit.

Jedním z těchto voličů je majitel obchodu v londýnské čtvrti Southall Harry Singh, který reportérům veřejnoprávní televize Channel 4 objasňoval své rozhodnutí. „Byl jsem přesvědčen, že musím hlasovat pro brexit, protože do Velké Británie v poslední době přicházelo až příliš evropských migrantů. Lidé pocházející z Asie začali ztrácet svá pracovní místa. Když jsem přišel do země já, byla situace naprosto odlišná a práce bylo pro každého dostatek,“ uvedl Singh.

Celý text v angličtině najdete ZDE

Podle Singha se migranti pocházející z Asie podíleli značnou měrou na prosperitě Velké Británie. „My jsme tvrdě pracovali, ale co udělali ti přistěhovalci z Evropy? Vůbec nic!“ má jasno Singh. Podle deníku The Express sice mnozí přistěhovalci hlasovali pro setrvání v EU, ovšem výjimkou byli ti, kteří do Velké Británie přišli před delší dobou. Právě tito přistěhovalci považují současně nastavený systém v rámci přistěhovalecké politiky za nespravedlivý.

„Přistěhovalci z východní Evropy neplatí žádné daně a mají zajištěné sociální dávky. Denně vidím, jak se plýtvá penězi. Když jsem přišel do Velké Británie já, neměl jsem vůbec žádné výhody. Když jsem je nedostal já, proč by teď měli ti ostatní?“ cituje The Express Dr. Safdera Datoa, který do země přišel již v roce 1971 a nyní žije a pracuje v severní části Londýna. Britský deník dále uvádí, že pro setrvání Velké Británie v EU hlasovalo asi sedmdesát procent muslimů.

Britští politici se i dva měsíce od referenda neustále přou o důsledcích brexitu, voliči netrpělivě vyhlížejí datum, kdy britská vláda oficiálně započne rozhovory o vystoupení země z EU. Podle Ashrafa, který přišel do Londýna z Afghánistánu, by mělo dojít k „rozvodu“ Velké Británie a Evropské unie co možná nejdříve. „Od té doby, co Velkou Británii před deseti lety zachvátila masivní migrace z ostatních zemí Evropy, vše se obrátilo k horšímu. Nechodí sem vzdělaní a bohatí lidé, ale ti, co zde páchají trestnou činnost.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…