Kasl se v rádiu neudržel: Babiš má v ANO druhou Nagyovou napojenou asi na Hrdličku

19.06.2014 19:07

Velmi nelichotivě vypadá situace v pražské organizaci hnutí ANO, jak ji ve čtvrtečním pořadu Kauza dne Rádia Impuls popsal bývalý pražský primátor Jan Kasl. Ten měl být původně lídrem pražské kandidátky ANO, ale po sporech se šéfkou pražské organizace Radmilou Kleslovou z kandidátky odstoupil.

Kasl se v rádiu neudržel: Babiš má v ANO druhou Nagyovou napojenou asi na Hrdličku
Foto: jankasl.cz
Popisek: Exprimátor Jan Kasl

„Má víra ve hnutí ANO se trochu zbortila,“ prohlásil na začátku pořadu Kasl a vysvětlil to tím, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš komunální politiku nevnímá jako zásadní, a to podle exprimátora může být začátek konce hnutí ANO.

Podle Kasla Kleslová šířila pomluvy i u Babiše. Podle Kasla na něj byly vymýšleny kompromitující materiály, a Babiš, který politiku v Praze nesledoval, těmto materiálům začíná věřit.

„Nějakým způsobem prostě pana Babiše ovládá a on jí důvěřuje… V každém případě na něj má takový vliv, že když jsem dal jasně najevo, že nebudu poslušnou loutkou v jejích rukou, která bude plnit zadání, jež přichází od lidí, domnívám se, spekuluju, jako je Tomáš Hrdlička a další, tak se rozhodla se mě zbavit,“ vysvětloval Kasl.

Kasl si poteskl také na to, že přihlášky slušných lidí do pražské organizace ANO jsou blokovány. „Spolčení neschopných bohužel může převážit tak, že ANO nebude tou nadějí, ve kterou jsem tak trochu doufal,“ poznamenal Kasl.

Funkcionáři nosili koblihy. Proto chtějí kandidátky sestavit sami

Systém výběru lídra pražské kandidátky ANO považuje za zoufalství. Neuvažuje se jen o jménech bývalého ředitele Národní knihovny Vlastimilu Ježkovi nebo vdově po architektovi Janu Kaplickém, jejichž jména se již v médiích objevila, ale i například o Libuši Šmuclerové. Pokud se podle Kasla nebude hnutí ANO budovat „na průniku nejlepších možných osobností, tak to nedopadne dobře". Zatím prý situace vypadá tak, že funkcionáři říkají „my jsme ti, co nosili koblihy, tak si ty kandidátky postavíme sami“.

Kasl přiznal, že Andrej Babiš má velké osobní charisma a kroky, které dělá ve velké politice, jsou dobré. Podle jeho názoru se Babiš domnívá, že ANO jde utáhnout jen vysokou politikou, aniž by se stavěly základy na komunální politice. Takový postup považuje Kasl za chybný, nevyplatil se v minulosti straně ODA.

„Kdokoliv je se mnou nějak spojován, tak je na černé listině, je zastrašován. Je to skutečně teror. Nechci používat 50. léta, ale někdo, kdo je znalec ruských poměrů, mi říkal, že takhle funguje KGB. Jemné jedovaté rozdávání pomluv, drobné šíření nedůvěr, likvidace. Na mě se skutečně sbíraly materiály, že já jsem vymyslel Škodův palác, což je nápad pana Béma, že já jsem prodával pražskou vodu a dostal jsem na nějakém zámku Loučeň 10 milionů,“ líčil Jan Kasl u mikrofonu s tím, že Kleslová pracuje proti hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…