Kašpárci. Taková stupidita... Hřib uzavřel „na zkoušku“ vytíženou ulici. To, co se tam objevilo pak, zvedlo ze židle veřejnost

23.05.2020 20:11

Dnes začala zkušební uzavírka části pražského Smetanova nábřeží směrem od Národního divadla. A to pro osobní dopravu. V pražské koalici však návrh vyvolal spory, píše server E15.cz.

Kašpárci. Taková stupidita... Hřib uzavřel „na zkoušku“ vytíženou ulici. To, co se tam objevilo pak, zvedlo ze židle veřejnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Prahy Adam Scheinherr

Uzavírka sestává z toho, že zhruba na 200metrovém úseku se objevily předzahrádky a došlo k oživení jinak dopravně vytížené trasy. „Na Smetanově nábřeží tvoří individuální automobilová doprava menšinových 15 procent, chodců je zde 52 procent. Od roku 2009 se zde jejich počet skoro zpětinásobil. Místo se dá snadno objet a nepředpokládáme zásadní komplikace. Dopravní situaci budeme nepřetržitě monitorovat sčítači,“ uvedl k tomu náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě). 

Projekt, který má běžet do konce léta, se však nelíbí části magistrátní koalice z TOP 09 a KDU-ČSL. „Naší jedinou podmínkou je projednání s Prahou 1, jelikož všechny procesy ve městě se takto standardně řeší,“ řekl k tomu náměstek primátora pro územní rozvoj Petr Hlaváček z topky. 

Podle Jiřího Pospíšila z TOP 09 by se pak na omezení měly dohodnout všechny tři subjekty pražské koalice. „Obávám se, že takovýto zbrklý krok může vést k dopravnímu kolapsu v centru,“ uvedl. 

Novinku na Smetanově nábřeží pak na svém twitterovém profilu okomentoval také zastupitel z Prahy 6 Petr Ayeboua. „Nová pražská kavárna?“ poznamenal. 

Nová pražská kavárna????‍>? pic.twitter.com/pUYMEFAlsk

— Petr Ayeboua (@PayebouaPetr) May 23, 2020

„Nejlepší je na tom ten rozbitej chodník pod židličkama. Vy jste fakt kašpárci,“ napsal následně v diskusi jeden z uživatelů, vzkaz přímo adresoval primátorovi Prahy Zdeňku Hřibovi (Piráti).

„Čili Zdeněk Hřib nechal zavřít ulici, aby si tam jeden podnikatel udělal zahrádku?“ zeptal se další uživatel.

„Vyloženě mě to láka sednout si a koukat se na auta v protisměru. Ne, vážně, pracuju v Karolíně Světlé a tohle mi jako dobrý nápad nepřijde. Těch pár metrů silnice je vykoupeno objížďkou vnitřní částí města,“ dodal další. 

„Takovou stupiditu dokáže vymyslet fakt jen někdo, kdo s Prahou nemá nic společného,“ zaznělo také v diskusi.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …