Kašpare Ovčáčku... Václav Moravec dovršil své dnešní vysílání vážnou výhrůžkou na Hrad

25.06.2017 20:10

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš v neděli odpoledne nedorazil do Otázek Václava Moravce a hradní mluvčí Jiří Ovčáček se ho zastal. Na sociální síti Twitter napsal, že tenhle pořad je jen ztrátou času. A nastala mela. Moravec si to totiž nedal líbit a kromě Babiše se pustil i do Ovčáčka, hradního mluvčího označil za „nedovzdělaného kašpara“.

Kašpare Ovčáčku... Václav Moravec dovršil své dnešní vysílání vážnou výhrůžkou na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátor pořadu OVM Václav Moravec

Václav Moravec si v neděli do Žižkovské věže pozval předsedu Pirátů Ivana Bartoše a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Ten svou účast v pořadu potvrdil a pár týdnů své rozhodnutí neměnil. Až najednou týden před vysíláním sdělil Moravcovi, že do studia nedorazí. Prý kvůli nemoci v rodině. Václav Moravec této situace využil k tomu, že připomněl, kde všude Andrej Babiš za posledních pár dní byl.

Šéf hnutí ANO navštívil Moravskoslezský kraj a tu i onde se jal představovat svou novou knihu vizí pro rok 2035. „Prezentoval svoji knihu kupříkladu v Bohumíně, v Písku, v Prachaticích, v Praze a dalších místech České republiky. V sobotu pak prezentoval svou knihu v Kutné Hoře, nenechal si ujít Memorial Air Show v Roudnici nad Labem a stihl zajet i do středočeského Kladna na Středočeské pivní slavnosti. Od úterý do nedělního dopoledne pak publikoval 40 příspěvků na Facebooku,“ obul se moderátor do bývalého ministra financí ve vládě Bohuslava Sobotky.

Anketa

Doporučujete ČSSD, aby podpořila v prezidentských volbách Zemana?

86%
14%
hlasovalo: 7964 lidí

„Děkuju, že jste přišel alespoň vy,“ obrátil se pak Moravec na Bartoše.

Tím mohlo všechno skončit, jenže na sociální síti Twitter se k Moravcově kanonádě vyjádřil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Do OVM ČST Praha už dávno nechodíme a chodit nebudeme. Je to monotematická přehlídka ztraceného času,“ rýpl si podřízený prezidenta Zemana. A nastala mela. Václav Moravec totiž Ovčáčkovi odpověděl. „Však vás nikdo nezve,“ vrátil ránu zaměstnanec České televize.

 

 

Tím ovšem zdaleka neskončil. Jednomu z občanů v diskusi vzkázal, že má výhodu, pokud cítí stud, který mu nedovoluje vyjadřovat se tak, jak se vyjadřuje Ovčáček. „Z pohledu nedovzdělaného Ovčáčka je Vaší nevýhodou, že víte, co je stud. Ono se mu to však vrátí i s úroky,“ napsal Moravec a přidal smajlíka.

 

 

A to stále nebylo všechno. Prozradil totiž také, že na hradního mluvčího reagoval jen s odporem. „Udělal jsem to s odporem po dvou letech. Máte pravdu, že ignorování kašparů je jediná reakce.... Díky.“

 

 

Nakonec prozradil, že sledovanost nedělních Otázek Václava Moravce v posledních dvou letech roste. Jde prý o nejsledovanější pořad na ČT24.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …