Katalánský expremiér a zbytek jeho ministrů se vydali belgické policii

05.11.2017 15:43

Obviněný katalánský expremiér Carles Puigdemont se dnes ráno vydal spolu se čtyřmi bývalými ministry belgické policii. Mluvčí belgické prokuratury dnes uvedl, že Puigdemonta během neděle vyslechne soudce, jenž o jeho dalším osudu rozhodne nejpozději v pondělí ráno. Píše o tom server ČeskéNoviny.cz.

Katalánský expremiér a zbytek jeho ministrů se vydali belgické policii
Foto: Archiv
Popisek: Španělská vlajka

Pětice poitiků se podle mluvčího prokuratury Gillese Dejemeppa vydala policii a od čtvrt na deset středoevropského času je oficiálně ve vazbě. Do stejného času v pondělí pak musí soudce rozhodnout, zda je k vazbě důvod, nebo zda mohou být muži propuštěni.

Původní text ZDE.

Puigdemont i ostatní politici do Belgie odjeli poté, co je španělská vláda sesadila kvůli jednostrannému vyhlášení nezávislosti ze strany Katalánska. Španělsko na ně vydalo evropský zatýkací rozkaz a o jejich dalším osudu rozhodne belgický soud, který žádost Španělska vyhodnotí.

 

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …