Katastrofa ČSSD: Zazněl odhad výsledku. A padají silné věty

26.05.2019 20:37

Advokát Pavel Němec si povšiml odhadů vedení sociální demokracie, jež se obává, že v evropských volbách dostala kolem 3,3 procenta hlasů. A v Praze zhruba jedno procento hlasů. „Čekal bych od předsednictva ČSSD vyšší odhady,“ uvedl Němec. Do diskuse se na jeho sociální síti zapojili i další sociální demokraté.

Katastrofa ČSSD: Zazněl odhad výsledku. A padají silné věty
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Němec se sám v diskusi svěřil, že odhadoval aspoň jeden mandát. „Je to tak, jak to je. Nečekal jsem nic lepšího. ČSSD splynula s davem liberálů a sluníčkářů,“ poznamenal k tomu kriticky poslanec za ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Očekávám, že vedení už pilně pracuje na zdůvodnění výsledků, které pro něj znamenají udržení trendu odražení se ode dna, a připravují zdůvodnění, proč pokračovat dále v nezměněném pracovním týmu,“ zareagoval exposlanec za ČSSD Radim Turek, podle něhož je nyní třeba se soustředit na krajské volby.

„Ostatně cestovka PS a prebendy z ministerstev pro vyvolené straníky za to pokračování přece stojí. Pan předseda Hamáček jistě odmítne neopodstatněný defétismus. Zazní možná řeči, že se musí přestat střílet do kolena, a nakonec se vše hodí na mouřenína a moulu ministra kult. Staňka,“ zareagoval Turek.

„Ano. Za vše prý může Staněk a teď se prý strana opět odrazí ode dna,“ odvětil Němec.

Podle jeho slov se nyní vedení ČSSD sebereflexi nevyhne. Zároveň se také vyjádřil k expředsedovi strany a expremiérovi Jiřímu Paroubkovi. „Jiří Paroubek byl poslední předseda ČSSD s jistou mírou charismatu. A věděl, co říká, když to říkal. Od té doby, v roce 2010, těch posledních devět let je strana na sestupné trajektorii...,“ poznamenal Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…