Katastrofa. Jan Keller se vyjádřil k tomu, že z dolů, které spoluvlastní Bakala, budou vyhazovat

02.02.2016 11:45

Výkonný ředitel OKD Dale Ekmark dnes na jednání karvinského zastupitelstva prohlásil, že těžební společnost hodlá do dvou let propustit polovinu zaměstnanců. Europoslanec za ČSSD Jan Keller pro ParlamentníListy.cz uvedl, že takto masivní propouštění bude pro region znamenat katastrofu.

Katastrofa. Jan Keller se vyjádřil k tomu, že z dolů, které spoluvlastní Bakala, budou vyhazovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Keller

Majitel OKD, společnost New World Resources (NWR), v předběžné analýze svého strategického revizního procesu již na konci loňského roku oznámil, že do dvou let plánuje zavření dolů Paskov a Lazy. Výkonný ředitel OKD Dale Ekmark dnes navíc upřesnil, že uzavření se bude pravděpodobně týkat i Darkova. V NWR má podíl miliardář Zdeněk Bakala.

V OKD a u dodavatelských firem nyní pracuje zhruba 13 000 lidí, naprostá většina pochází z regionu. Podle europoslance za ČSSD Jana Kellera bude případné propouštění v takovémto rozsahu znamenat pro region katastrofu. „Horníci svými příjmy drží nad vodou mnoho míst v oblasti služeb. Znásobte to počtem rodinných příslušníků a zjistíte, že postižených by byly desetitisíce,“ uvedl Keller pro ParlamentníListy.cz.

 

reklama

autor: luš

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…