Kateřina Klasnová zanaříkala nad údělem svého muže Víta Bárty

07.11.2013 11:08

Manželka Víta Bárty Kateřina Klasnová se opět postavila za svého muže. Ve svém krátkém prohlášení upozorňuje na skutečnost, že se nemohou k poslednímu obvinění Bárty vyjadřovat, protože jak on, tak i právníci jsou vázáni mlčenlivostí i vůči nejbližším členům rodiny. Zato média prý mají ring volný.

Kateřina Klasnová zanaříkala nad údělem svého muže Víta Bárty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiní poslanci byli zaneprázdněni svými posledními tiskovými konferencemi

Klasnová v prohlášení, které mají ParlamentníListy.cz k dispozici, nejdříve děkuje všem za podporu, kterou dostávají. „Za Vítkem stojím a budu stát stejně tak jako dříve ve vykonstruovaném obvinění proti jeho osobě, které bylo vyvráceno až rozhodnutím nezávislého soudu,“ odkazuje na dřívější kauzu s údajným podplácením.

Kateřina Klasnová je však rozhořčena počínáním médií. „To, že opět i veřejnoprávní média šíří naprosté bludy, jako například, že policie zasahovala v našem bytě (o tom bych opravdu něco musela vědět), mne už po předchozích zkušenostech nijak nepřekvapuje. Už vůbec mne nepřekvapuje, že se bulvární novináři dobývají ještě ve tři v noci na zvonky našich rodičů. A nedivím se ani, když po mně `investigativně` pátrají novináři z TV Nova, jako včera, i když se nikde neskrývám. Natož v domku svých rodičů, podle včerejší reportáže Novy `záhadně` vymazaného z Google mapy,“ odkrývá manželka Bárty své zážitky z posledních dní.

Je to jako z románů Franze Kafky

Kateřinu Klasnovou prý nepřestává fascinovat, že někteří novináři vědí o celé kauze víc než ona. „Právníci a můj manžel jsou totiž vázáni mlčenlivostí i vůči nejbližším členům rodiny, a to pod hrozbou trestního stíhání. Vítek tak nemůže říci de facto vůbec nic na svou obhajobu a vysvětlení celé situace. Zato média mají ring volný, ve svých zjištěních i spekulacích. A úniky informací do médií `z důvěryhodných zdrojů` se nikdo nezabývá, nejen v tomto případě,“ stěžuje si Klasnová.

Podle Klasnové to je tak trochu jako z románů Franze Kafky. „To, co se stalo, se vlastně nestalo, včetně manželova zadržení. A i když jsou toho plné noviny, já ani manžel nemůžeme nic říci, jen jsme opět součástí reality show, či spíše pseudoreality. Ale pevně doufám, že to bude `show` opět s dobrým koncem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…