Kauza Babiš: Zametají stopy, ničí dokumenty! Českem včera otřásala vážná zpráva

20.11.2018 7:21

V Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech hořelo. Tato zpráva by ještě nedávno pravděpodobně nevyvolala příliš mnoho rozruchu. Jenže kvůli tomu, že se v minulosti v ústavu léčil syn premiéra Andreje Babiše, Andrej Babiš mladší, vzbudila zpráva značnou pozornost. Na sociálních sítích se rozproudila živá diskuse o tom, pročpak asi v podniku hořelo. Světlo světa spatřily humorné i vážně myšlené teorie.

Kauza Babiš: Zametají stopy, ničí dokumenty! Českem včera otřásala vážná zpráva
Foto: screen TN.cz
Popisek: Andrej Babiš v rozhovoru TV Nova

„Čau lidi, to byste nevěřili, co se včera stalo. Kalousek mi upálil kluka,“ napsal ke zprávě o  požáru v Klecanech marketingový expert Jakub Horák, který pomohl Pirátům na cestě do Sněmovny. Oslovení „čau lidi“ rád používá premiér Babiš, když oslovuje veřejnost na sociální síti Facebook. A Kalouskovo jméno Babiš zmiňuje tak často, že se zdá, jako by mohl za úplně všechno špatné, co se stane.

Požár nikoho nezranil, všichni lidé byli evakuováni. ČTK uvedla, že požár mohla způsobit vadná elektroinstalace, ale definitivní příčinu požáru určí až vyšetřovatel. Jakub Horák však nepochybuje o tom, že vedle vyšetřovatele přijde s několika zdůvodněními požáru i Andrej Babiš a pravicová opozice. Mediální expert si zkouší představit, na koho asi Babiš hodí vinu. Na českou rozvědku? Na ruskou rozvědku? Na novinářské hyeny? Nebo že by opět na Kalouska?

S alternativním výkladem ale může přijít pravicová opozice. Možná veřejnosti oznámí, že hořelo, protože lékařka Dita Protopopová, která se starala o Andreje Babiše mladšího, pálila svazky. Nebo možná její manžel Petr Protopopov, který vezl syna Andreje Babiše na Krym, za sebou pálil mosty.

A tím ještě nemusí být studnice teorií vyčerpána. „Mladej měl v ústavu milenku, který se dotkla zpráva o ukrajinské snoubence,“ nabídl Horák další kreativní zdůvodnění.

Se svou troškou do mlýna mnoha teorií přišel i analytik think-tanku Evropské hodnoty. Ten uvažoval nad tím, že pan Protopopov zkoušel přenést nějaké ty krymské metody k nám do České republiky. Bývalý šéf speciálního útvaru SOG Lumír Němec, který působil mimo jiné i v Afghánistánu, se zamýšlel nad tím, v jak děsivé realitě to vlastně žijeme, když hoří v ústavu, kde se léčil premiérův syn.

 

O slovo se přihlásil také psychiatr Tomáš Rektor, který se snažil vrátit úvahy o požáru v Klecanech zpět na pevnou zem. Alespoň na první pohled. Ve svém vyjádření na sociální síti Facebook totiž zmínil i prezidenta Ruské federace Vladimira Putina.

K požáru se vyjádřily i dvě ženy: ekonomka Markéta Šichtařová a analytička Irena Ryšánková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…