Kauza Feri: Klaus ml. si udělal malou legraci. Zde FOTO

25.04.2019 6:47

Poslanec Václav Klaus mladší si udělal drobnou legraci z kolegy poslance Dominika Feriho (TOP 09). Na svém facebookovém profilu sdílel snímek z hospody, kde je ve společnosti dvou mladých žen. A světe div se, byly z Boršic na Uherskohradišťsku, kde byl právě Feri o víkendu napaden při koštu vína.

Kauza Feri: Klaus ml. si udělal malou legraci. Zde FOTO
Foto: FCB Václava Klause mladšího
Popisek: Václav Klaus mladší v hospodě.

„Statusy píšu vždy střízlivý, jinak to smrdí průšvihem (co se vám zdá večer hrozně vtipný – už ráno nejde vymazat). No tak výjimka: šel jsem po sněmovně na dvě akce a několik schůzek. Dal jsem si pak U Pinkasů pár piv a dostal hlad. V Kantýně jsem pak náhodou seděl u stolu s dvěma blondýnkama z Moravy. Obě z nyní mediálně známé obce Boršice (paní hospodská s kamarádkou). A status: ‚V Boršicích žijí moc hodní a srdeční lidé‘. Dobrou noc a ‚Morava je krásná zem‘,“ napsal Václav Klaus mladší.

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí

V případu napadení poslance TOP 09 Dominika Feriho, na kterého v neděli při ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohradišťsku zaútočili dva muži, obvinění dosud nepadlo. Kriminalisté na případu dál pracují, řekla ČTK policejní mluvčí Milena Šabatová. Dvaadvacetiletý opoziční politik byl po napadení převezen s řeznou ranou na zádech do nemocnice v Uherském Hradišti, odkud ho zdravotníci po ošetření propustili. Není vyloučené, že ránu na zádech si Feri přivodil o hromosvod či o parapet.

„Nadále zjišťujeme okolnosti incidentu a prověřujeme získané informace. Konečná právní kvalifikace případu dosud nebyla stanovena,“ uvedla Šabatová. Identitu obou podezřelých policisté znají, jde podle nich o muže z Uherskohradišťska ve věku 25 a 48 let.

Incident se podle policie odehrál v neděli kolem 17:00, kdy dva muži napadli poslance, jenž má z otcovy strany předky v Etiopii, na veřejném prostranství.

Policie už v neděli uvedla, že zjišťuje, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. Policejní mluvčí Monika Kozumplíková v pondělí ČTK řekla, že podle dosud zjištěných informací šlo o konflikt místního charakteru související zejména s vypitým alkoholem.

A rasistický podtext útoku na poslance Feriho? Nikoliv, odmítl to dozorující státní zástupce serveru iRozhlas.cz. A to i přesto, že jeden ze svědků napadení slyšel útočníka, jak měl Ferimu říct, že negři nejsou lidi. 

Dozorující státní zástupce Tomáš Pindur připisuje chování aktérů při rvačce alkoholu. Incident považuje za obyčejnou rvačku. „Tak nějak,“ nechal se slyšet Pindur. „Byl to košt vína, který začínal v devět hodin, a k události mělo dojít kolem pěti hodin, tak asi tak,“ poznamenal v rozhovoru pro iRozhlas.cz.

Původní text ZDE

Rasistický podtext pak určitě v celém incidentu nevnímá. Feri sám rasistické nadávky neslyšel, odvolával se pouze na svědky na místě činu. „Proběhlo i něco o negrech,“ řekl k nadávkám Feriho kamarád Vít Neruda. U výslechu měl podle svých slov uvést, že padla nadávka „negři nejsou lidi“. Mladší z útočníků však rasismus popírá, jeho otec poté vyjádřil lítost nad celou událostí. 

Podle Pindura se nyní prošetřují podrobnosti útoku. „Vyslýchají se všechny osoby, které se pohybovaly kolem. Uvidíme. Nechci teď dělat žádné závěry,“ zakončil Pindur.

Dvojice mužů se podle serveru iRozhlas.cz nyní zastal starosta Boršic Roman Jílek. „Podle mě jsou to slušní lidé z Uherského Hradiště, protože ten mladý muž vystudoval na lékaře. Když někdo je lékařem, měl by být slušně vychovaný,“ uvedl s tím, že zda to byl alkoholový úlet nebo jestli tam byla nějaká provokace z té nebo oné strany, neví. „Co očekáváte, když je 500 lidí v podnapilém stavu, co se asi tak může přihodit?“ doplnil starosta otázku. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…