Kauza Koněv. Zasáhl Pavel Novotný! Ale to budete koukat. Hlavně voliči KSČM

08.04.2020 12:00

Poté, co starosta Prahy 6 Ondřej Kolář nechal uprostřed noci schválit a nad ránem provést demolici památníku maršála Ivana Koněva, moc hlasů na jeho podporu se neozvalo. Jeden ale ano, a velmi zvučný – starosta z blízkých Řeporyjí Pavel Novotný.

Kauza Koněv. Zasáhl Pavel Novotný! Ale to budete koukat. Hlavně voliči KSČM
Foto: Repro Twitter
Popisek: Pavel Novotný stříhá roušky

Radní Prahy 6 pod taktovkou starosty Ondřeje Koláře dosáhli vrcholu ubohosti, když nechali odstranit sochu maršála Koněva v době, kdy lidé nemohou vyjádřit svou vůli shromážděním. Aspoň si to myslí předseda KSČM Vojtěch Filip. „To je pro něj jisté důstojná oslava vítězství nad německým fašismem a uctění památky padlým v Pražském povstání a obětem druhé světové války,“ dodal Filip s tím, že je to hanebné.

Anketa

Václav Klaus ml. navrhl, abychom EU hned vypověděli Lisabonskou smlouvu. Souhlasíte?

98%
2%
hlasovalo: 25891 lidí

Za to se dočkal srdečného pozdravu z městského úřadu Praha-Řeporyje. Tamní starosta Pavel Novotný, který nedávno vyhlásil, že Řeporyje porazily ve válce Rusko, nyní předsedovi vzkázal stručně a doslova: „Zklapni, ty bolševická onuce.“

Starosta Novotný se pár minut po odstranění sochy sovětského maršála pochlubil, že již telefonicky gratuloval svému kolegovi Kolářovi, načež začal svůj twitter plnit příspěvky v evropským písmem přepsaném ruském jazyce.

 

Pak ještě pohovořil pro FORUM24.cz o tom, že „Koněv byl masový vrah a špína chlap“, a pustil se do aktivisty Jiřího Černohorského, který byl jednou z nejvýraznějších tváří boje za zachování Koněvova pomníku. Novotný jej prohlásil za „předlužené koště“ a poděkoval senátoru Václavu Láskovi, že na něj podal trestní oznámení.

A pak už si našel nové téma v lánském jednání prezidenta s poradci. K maršálu Koněvovi se vrátil až pod příspěvkem Vojtěcha Filipa.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…