Kauza Nagyová: Promluvil údajný ,,dárce kabelky"

25.06.2015 8:27

Exministr Vladimír Tošovský se brání nařčení detektivů, že bývalé šéfce premiérova kabinetu Janě Nagyové věnoval kabelku značky Christian Dior za bezmála 200 tisíc korun. Popírá i to, že by Nagyovou, dnes Nečasovou, znal. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Kauza Nagyová: Promluvil údajný ,,dárce kabelky"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

Jana Nagyová si ve své funkci měla přijít na dárky v hodnotě až 9,7 milionu korun. Dostávat je měla od manažerů, podnikatelů, politiků i lobbistů. Věnování daru nyní odmítl předseda představenstva České energetické přenosové soustavy (ČEPS) Tošovský. 

„Pan předseda paní Nečasovou nezná, nikdy se s ní nesetkal a žádný dar jí nedal. To je vše, co vám k tomu mohu říct,“ vzkázal Tošovský Lidovkám.cz po Barboře Peterové, mluvčí ČEPS. 

Tošovský podle Peterové vnímá celý případ jen z médií a netuší, proč se jeho jméno v souvislosti s celou kauzou tak skloňuje. Nagyovou podle ní nezná a nikdy ji neviděl. 

ČEPS spadá pod ministerstvo průmyslu a obchodu, ani to se však k celé kauze nechce vyjadřovat. „Ministerstvo nedisponuje důvěrnými informacemi z průběhu vyšetřování. Stejně tak nemá k dispozici zmíněný policejní protokol. Není proto možné hodnotit obsah tohoto dokumentu, natož vyvozovat jakékoliv důsledky,“ uvedl mluvčí ministerstva František Kotrba s tím, že pokud došlo k porušení zákona, je věcí orgánů činných v trestním řízením, aby danou věc prošetřily. 

Původní text najdete ZDE.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …