Kauza OKD: Bývalý zaměstnanec Fondu národního majetku odmítl vypovídat

13.10.2017 14:04

Trestní kauza spojená s privatizací OKD pokračovala v pátek u soudu. Soudkyně Iva Fialová měla v plánu vyslechnout další čtyři svědky, dorazili však jen dva. Bývalý zaměstnanec Fondu národního majetku Jan Juchelka ale navíc odmítl vypovídat. Informaci přinesla ČT24.

Kauza OKD: Bývalý zaměstnanec Fondu národního majetku odmítl vypovídat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odboráři a horníci z důlní společnosti OKD Ostrava demonstrovali před úřadem vlády za prosazení zákona o dřívějších hornických důchodech

Na lavici obžalovaných v celé kauze sedí znalec Rudolf Doucha, jenž vypracoval posudek ohledně ceny státního podílu v těžební společnosti, či místopředsedové Fondu národního majetku Pavel Kuta a Jan Škurec. I proto Fialová uvedla, že svědectví Juchelky bude při objasňování případu chybět. 

Juchelka, jenž je v současné době generálním ředitelem Komerční banky, byl v době, kdy se vyjednávalo o prodeji státního podílu těžařské firmy, předsedou výkonného výboru fondu. On sám uvádí, že fond vždy postupoval podle zákona o velké privatizaci a zákona o Fondu národního majetku.

Původní text ZDE

„Vzhledem k tomu, že mi není známo, o co se opírá obžaloba proti mým bývalým kolegům, využívám práva nevypovídat, abych nepřivodil trestní stíhání sobě nebo svým blízkým,“ řekl krátce. Před soudem tak dnes, jak uvádí server ČT24, svědčila jen Jitka Doležalová, jež v inkriminované době působila na ministerstvu privatizace. I ona však odmítá, že by měla cokoliv společného s materiálem zpracovaným Fondem národního majetku k privatizaci OKD. 

Soudkyně Fialová předpokládá, že do konce roku bude mít nashromážděny všechny důkazy a začátkem roku příštího by to mohlo skončit. Všichni obžalovaní vinu odmítají. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…