Kauza Panama Papers: Ministr Mládek a luxusní byt?

06.04.2016 20:37

Server HlídacíPes.org zjistil souvislost mezi firmou z kauzy Panama Papers a ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem (ČSSD). Mládek totiž od společnosti, v níž figurovala jedna z firem z Panama Papers, koupil luxusní byt.

Kauza Panama Papers: Ministr Mládek a luxusní byt?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Mládek

Mládek koupil v roce 2006 mezonetový byt s terasou na pražském Žižkově. Ve firmě Leonardo Investment, od níž Mládek byt za 7,9 milionu korun koupil, figurovala mimo jiné panamská společnost Mossack Fonseca. A právě ta prý pomáhá svým klientům vyhnout se placení daní či legalizovat zisky. 

Mládek se dušuje, že o angažmá firmy nevěděl. „Mohu pouze konstatovat, že mám svědomí zcela čisté, rozhodně nejsem ve střetu zájmů,“ uvedl Mládek na dotaz serveru k tomu, zda má všechny závazky ohledně koupi bytu vyrovnané a nikde nedochází ke střetu zájmů. 

Původní text ZDE

Jak zjistil server HlídacíPes.org, půl roku před transakcí získala 90% podíl v této firmě společnost z britského daňového ráje Hurley Management Limited. Její vlastník je nedohledatelný. Jednatelem však podle všeho byla právě panamská právní firma Mossack Fonseca. Dokumenty této společnosti o ukrývání peněz politiků v ďanových rájích nyní unikly na veřejnost. Obchodovat prostřednictvím této firmy měli libyjský diktátor Muammar Kaddáfí, prezident Zimbabwe Robert Mugabe, placení daní se prostřednictvím společnosti vyhýbali ruský prezident Vladimir Putin či ukrajinská hlava státu Petro Porošenko. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…