Kauza Ransdorf: Noviny přinášejí zajímavost o vyšetřování

07.12.2015 6:51

KSČM se zlobí na svého europoslance Miloslava Ransdorfa. Ten totiž po svém pátečním zatčení ve Švýcarsku se stranou nekomunikuje a vysvětlení celé události učinil pouze v písemném prohlášení médiím.

Kauza Ransdorf: Noviny přinášejí zajímavost o vyšetřování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloslav Ransdorf

„Považuji za lidsky slušné, aby zavolal on nebo jeho asistentka, ale ani ta nebere telefon. Těch pokusů s ním komunikovat jsem učinil dost,“ uvedl předseda strany Vojtěch Filip v Otázkách Václava Moravce na ČT.

Jak píše dnešní MF Dnes, švýcarská policie Ransdorfa propustila v sobotu dopoledne ve čtvrt na jedenáct. Europoslanec si vyzvedl v hotelu Marriott auto a vydal se na cestu domů. Zhruba na půl cesty přespal a v neděli dorazil do České republiky. Kromě tiskového prohlášení, ve kterém uvedl, že chtěl za klienta švýcarské banky V. H. komunikovat s finančním ústavem, nekomunikoval ani on, ani jeho asistentka Helena Suchá, ani právník.

Ransdorf se v pátek společně se třemi Slováky vydal do banky, aby vybral několik milionů eur za údajného pána V. H. K tomu prý dostal plnou moc. Dokumenty však byly falešné, tak došlo k zatření všech. Ransdorf byl následně umístěn do vězení na Kasenenstrasse 9 v Curychu.

Celou kauzu nyní řeší švýcarská prokuratura, jež mimo jiné podle informací Lidových novin řeší také údajné „vybílení“ kont někdejšího majitele fotbalové Sparty Petra Macha.

„Státní zástupce otevřel vyšetřování pro majetkový trestný čin. Nicméně v takto rané fázi vyšetřování je příliš brzy na to, odhadovat, zda bude proti někomu vzneseno obvinění,“ řekla pro Lidové noviny mluvčí curyšského vrchního státního zastupitelství Corrine Bauvardová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…