Kauza Rath u soudu: Manželé Kottovi dostali 7,5 roku vězení, Salačová podmínku

07.04.2015 15:45

Podle České televize vynesl soud rozsudek nad Petrem a Kateřinou Kottovými. Soud je odsoudil na více než sedm let vězení a zároveň rozhodl o propadnutí majetku, který je ve výši patnácti milionů korun. Dalších šest obviněných dostalo nepodmíněné tresty ve výši pěti let vězení. Ivana Salačová dostala jen podmínku.

Kauza Rath u soudu: Manželé Kottovi dostali 7,5 roku vězení, Salačová podmínku
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

Podle žalobce Petra Jiráta byli Petr a Kateřina Kottovi hlavními organizátory korupčního systému ve Středočeském kraji ve spojitosti se zakázkami ve zdravotnictví. Petr Kott byl náměstkem krajských nemocnic a Kateřina Kottová byla v čele kladenské nemocnice. V zakázkách prý vždy vyhrávaly tytéž společnosti, Puro-Klima, Hospimed a B. Braun Medical. Tehdejší hejtman Středočeského kraje David Rath měl zajišťovat krytí celého korupčního systému, za což údajně získával provize.

Podle soudu manželé Kottovi vědomě ovlivňovali soutěž a upřednostňovali tak určité firmy na úkor ostatních soutěžících. Každý z obžalovaných přijal nabídku na sjednání výhody. Obžalovaná Ivana Salačová dostala jako jediná podmínku, jelikož spolupracovala při vyšetřování.

Petr a Kateřina Kottovi se společně s dalšími třemi obžalovanými omluvili z vyhlášení rozsudku. Přítomni tak byli podle ČT jen Ivana Salačová, Martin Jireš, Jindřich Řehák a Jan Hájek. David Rath se svůj rozsudek doposud ještě nedozvěděl kvůli různým průtahům.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…