Kauza Růžička ovlivní národní hokejový tým, míní znalec. A Jágr už není co býval

15.04.2015 21:10

Šéfredaktor časopisu Hattrick Pavel Procházka ve středečním Hyde Parku rozebíral možné korupční zákulisí v českém sportu. Vyjadřoval se nejen ke kauze trenéra národní hokejové reprezentace Vladimíra Růžičky. Ten by prý měl na postu trenéra skončit, dokud se vše neprošetří. Kauza prý ovlivní i národní hokejový tým, Češi ale šampionát přeceňují. Padlo i jméno Jaromíra Jágra. Stranou pozornosti hosta nezůstal ani český fotbal.

Kauza Růžička ovlivní národní hokejový tým, míní znalec. A Jágr už není co býval
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Vladimír Růžička, český hokejový trenér a bývalý hokejový útočník

„Vladimír Růžička je v kauze rozhodně poškozený, ale teď jde o to, co prošetří policie, může to být i viník. Tam jde o to, že neustále měnil své výpovědi, které si protiřečily. ... Pan Růžička se do toho zamotal a až jeho právník tomu dal jistý řád,“ konstatoval hned v úvodu host. Peníze měl Růžička vzít od pana Palaščáka, aby nechal hrát jeho syna ve Slávii. „A to, že ho tam nechal Růžička trénovat, určitě není dobře,“ poznamenal Procházka.

Sport se často bez sponzoringu neobejde, ale...

Vypuštění této kauzy těsně před mistrovstvím podle hosta bylo logické. V tuto chvíli to přiláká víc pozornosti. A pokud národní tým na domácím šampionátu neuspěje, národnímu trenérovi to přitíží. Pokud český tým uspěje, tak se uvidí. Otázkou také je, co budeme považovat za úspěch. „Ovlivní to atmosféru. Pan Růžička je sice profesionál, ale nedokážu si představit, že na to nebude myslet,“ řekl jasně Procházka. Růžička by podle jeho názoru měl na postu trenéra skončit, dokud se vše neprověří, a tým mohou v době šampionátu vést jeho asistenti. Z úst Procházky také zaznělo, že Češi světový šampionát na domácí půdě přeceňují, NHL prý často přitahuje víc pozornosti.

„Byl bych ale raději, kdyby na to kauza vliv neměla. Tým na mistrovství budeme mít kvalitní, jen jde o to, jak se podaří sladění. Nebylo by asi dobře, kdyby se všechno soustředilo na Jágra. On bude mít roli jako poradce, ale není to ten Jágr před patnácti dvaceti lety,“ upozornil host.

V obecné rovině platí, že se sport bez sponzorských darů neobejde, jenže v „kauze Růžička“ scházejí jakékoli smlouvy o sponzoringu. „To přiznává i právník Růžičky, pan Kučera,“ podotkl šéfredaktor časopisu.

Kapitolu samu pro sebe představuje prý práce s mládeží v Česku. Řada hráčů odchází do zámoří příliš brzy, zklamaní se vracejí zpět a málokdy předvedou sportovní restart. „Dobré je napřed něco ukázat v českém hokeji a pak teprve odejít do zámoří. To ostatně platí i pro fotbal,“ poznamenal Procházka.  

Český fotbal a žumpa

Ve druhé polovině pořadu přišel na přetřes i český fotbal. V posledních dnech se hodně rozebírá výrok Milana Baroše o české fotbalové žumpě. Jestliže mu za kritiku bude hrozit stopka, je to podle Procházky problém.

Problém je i to, že předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta vlastní jablonecký fotbalový klub a hráči Jablonce dostávají prostor v reprezentaci. Výkonností na to mohou mít, ale podle hosta to zkrátka působí zvláštně. Nemluvě už o tom, že si i vrabci na střeše cvrlikají o tom, že český fotbal ovládají rozhodčí. Podobné poměry mohou panovat na východ, případně na jih od nás, ale na západě by se prý některé jevy odehrát nemohly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…