Kauza „Židi do plynu“: Marksová byla opilá! Udeřil Okamura

12.11.2017 18:40

Tajemník hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury Jaroslav Staník měl před svědky vykřikovat, že Židé, homosexuálové a Romové patří do plynu. Informoval o tom server Aktuálně.cz, který se dovolával svědectví ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové. Okamura ovšem neváhal a zaútočil jak na Marksovou, tak na server Aktuálně.cz., který patří Zdeňku Bakalovi.

Kauza „Židi do plynu“: Marksová byla opilá! Udeřil Okamura
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Vy jste ta ministryně Marxová-Engelsová. Vy podporujete homosexuály,“ sdělil prý Staník končící šéfce resortu práce a sociálních věcí, když se s ní setkal. Tím však neskončil. Údajně také prohlašoval, že „Židi, homosexuálové i cikáni by měli jít do plynu“. To potvrdili další svědci. Sám Staník to zpočátku odmítal. Později novinářům sdělil, že si na tuto událost nepamatuje.

Tomio Okamura se jal svého spolupracovníka rázně hájit. Pokud chceme brát slova ministryně vážně, měli bychom prý také vědět, že je dáma častou návštěvnicí sněmovního baru. Tedy alespoň podle šéfa SPD.   

„Dnes Bakalova média šíří obvinění z rasistických výroků, které měl údajně říkat pracovník kanceláře SPD Jaroslav Staník. Bakalou placeným novinářům to řekla častá a pravidelná návštěvnice sněmovního baru a dosluhující ministryně ČSSD Michaela Marksová-Tominová, která propadla ve volbách stejně jako celá ČSSD a nebude poslankyní. Věc se měla odehrát večer ve sněmovní restauraci před 14 dny, tedy krátce po volbách. K čemu skutečně došlo? Podnapilá paní ministryně Marksová zřejmě neunesla svoji situaci, pokud zde potkala pana Staníka, který kdysi odešel z ČSSD, neboť byl kritikem politické zrady této strany na lidech. Souběh alkoholu a frustrace ze ztráty funkce dává zášti křídla,“ konstatoval Okamura.

Celé Okamurovo vyjádření naleznete zde.

Marksová podle Okamury lže a snaží se pošpinit politickou konkurenci. Média a politici tradičních stran se údajně zalekli velkého volebního úspěchu SPD a snaží se členy hnutí vykreslit jako rasisty, xenofoby a tak podobně. Stojí za tím prý novináři, kteří se snaží nastolovat témata už dvacet let. A teď se jim podle Okamury nelíbí, že tu nová politická síla chce prosazovat přímou demokracii. Stoupence svého hnutí vyzval, aby se těmito útoky nedali otrávit a drželi pospolu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Na závěr mi dovolte malé shrnutí – všimněte si, která média nás po volbách nejvíce špiní a lžou – jsou to média tuneláře Bakaly, který je podpůrcem Kalouskovy TOP 09 (Hospodářské noviny, Respekt, Aktuálně.cz a DVTV), a Babišovy MF Dnes, Lidové noviny a Lidovky.cz. A já se ptám latinským: Cui bono – komu ku prospěchu?“ zeptal se Okamura na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…