Kauza „hovado Jan Petránek“: Další pokračování

16.01.2017 14:21

Komentátor Martin Hekrdla se na svém facebookovém profilu vyjádřil k názoru Jana Petránka, jenž uvedl, že před uprchlíky by nás mělo bránit NATO. Petránkův text prý nestál za reakci.

Kauza „hovado Jan Petránek“: Další pokračování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Petránek

„Není to totiž příběh o světové či evropské politice, ale o stárnutí lidské psychiky – pokud budeme žít dostatečně dlouho, mozek nakonec u každého z nás nebude mít dostatek kyslíku pro standardní činnost,“ podotkl kriticky Hekrdla.

Za komentář podle něj nestála ani reakce, o niž se postaral Daniel Veselý a jeho neuhasitelná nátura. „Že Petránek je hovado a tak dále a podobně (to jen Parlamentní listy jsou s to udělat z uvolňujících výkřiků články a vytěžit z nich masové bučení svého čtenářstva). Ne!“ zahalasil Hekrdla. O Petránkovi následně prohlásil, že je stařec, jenž chce být do posledního dechu slyšen a oceňován, i když už většinou neví, co by smysluplného řekl. 

„Jediné, co stojí za pozornost všech věrných Čechů, je reakce Terezy Spencerové na reakci Veselého. Tato výtečně okysličená novinářka v plné síle, které in potentia hrozí vyhoření ze ctižádostivého workoholismu, shledala ve Veselého útoku – pozor, citát – ‚dokreslení obecné pravdy: Nemáš-li argumenty, začni nadávat. Pokud autoři z Blistů používají vůči Honzovi Petránkovi takové výrazy, vypovídá to mnohem víc o nich než o něm‘ – konec citátu, pohov!“ zkonstatoval Hekrdla s tím, že naše novinářská Mata Hari míní, že když toho našeho milého „Honzu“ označili za hovado, nemajíce argumenty, odhalili se sami coby hovada.

„Sdělila nám tím však místo toho něco důležitého o sobě. A sice to, že když někdo chce proti uprchlíkům nasadit mariňáky, tanky, stíhačky a rakety Severoatlantické aliance, mělo by se podle ní pečlivě vyargumentovat, proč je to úplná blbost. Populární vědma spletitých středovýchodních silokřivek se dožaduje argumentů proti názoru, v němž jen blázen – anebo darebák – nevidí idiotismus na první pohled. Přesně za tohle se u nás teď udělují Krameriovy ceny. A nepište tady, že závidím. Hodil bych jim ji na hlavu, hovadům!“ uzavřel.

Celý příspěvek Martina Hekrdly: 

Názor Jana Petránka, že by nás před uprchlíky mělo bránit NATO, mne příliš nezaujal, lépe řečeno: nestál za reakci. Není to totiž příběh o světové či evropské politice, ale o stárnutí lidské psychiky - pokud budeme žít dostatečně dlouho, mozek nakonec u každého z nás nebude mít dostatek kyslíku pro standardní činnost. 

Za komentář nestála ani reakce, o níž se postaral Daniel Veselý a jeho neuhasitelná nátura: že Petránek je hovado a tak dále a podobně (to jen Parlamentní listy jsou s to udělat z uvolňujících výkřiků články a vytěžit z nich masové bučení svého čtenářstva). Ne! Petránek je stařec, jenž chce být do posledního dechu slyšen a oceňován, i když už většinou neví, co by smysluplného řekl. Instinktivně však - je to starý pardál - i ve svém gerontologickém třasu vycítil, která blbost vzbudí - řečeno s Cimrmanem - "světový ohlas, zvláště na Litoměřicku". A tak ji prostě spáchal (má už takových blbostí ve svém skladu diagnóz docela dost). 

Jediné, co stojí za pozornost všech věrných Čechů je reakce Terezy Spencerové na reakci Veselého. Tato výtečně okysličená novinářka v plné síle, které in potentia hrozí vyhoření ze ctižádostivého workoholismu, shledala ve Veselého útoku - pozor, citát - "dokreslení obecné pravdy: Nemáš-li argumenty, začni nadávat. Pokud autoři z Blistů používají vůči Honzovi Petránkovi takové výrazy, vypovídá to mnohem víc o nich než o něm" - konec citátu, pohov!

To se podívejme! Když toho našeho milého "Honzu" označili za hovado, nemajíce ARGUMENTY, odhalili se sami coby hovada, míní vlastně naše novinářská Mata Hari. Sdělila nám tím však místo toho něco důležitého o sobě. A sice to, že když někdo chce proti uprchlíkům nasadit mariňáky, tanky, stíhačky a rakety Severoatlantické aliance, mělo by se podle ní pečlivě vyargumentovat, proč je to úplná blbost. Populární vědma spletitých středovýchodních silokřivek se dožaduje argumentů proti názoru, v němž jen blázen - anebo darebák - nevidí idiotismus na první pohled. 

Přesně za tohle se u nás teď udělují Krameriovy ceny. A nepište tady, že závidím. Hodil bych jim ji na hlavu, hovadům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…