Kauza počůraný a spálený Korán pokračuje. Mladou Slovenku pustili z vazby, ale...

07.03.2017 20:36

Soud ukončil vazbu Adrianě Melekové, která prožila několik týdnů za mřížemi poté, co pomočila a pálila Korán. Při svém počínání se nechala nahrát a video umístila na internet. Policie díky tomu získala důkaz mimo jiné i o tom, že Slovenka vyhrožovala muslimům likvidací.

Kauza počůraný a spálený Korán pokračuje. Mladou Slovenku pustili z vazby, ale...
Foto: Vít Hassan
Popisek: Pálení Koránu v pražské Stromovce.

Nejvyšší soud Slovenské republiky dnes rozhodl, že mladá slovenská žena, která pálila Korán a vyhrožovala likvidací muslimům, má zamířit na svobodu, píše server Aktuality.sk. Dosavadní vazba byla nahrazena dohledem mediačního a probačního úředníka. Mladá žena musí ohlásit každou svou změnu pobytu a musí se co nejrychleji dostavit na jakoukoli výzvu orgánů činných v trestním řízení.

Žalobce konstatoval, že by Meleková měla být i nadále držena ve vazbě, protože jinak hrozí, že se pokusí o útěk. Soud se však s touto myšlenkou neztotožnil. V polovině února mladá žena skončila ve vazbě především proto, aby nemohla pokračovat v páchání trestné činnosti, mezi jiným v trestné činnosti hanobení rasy, národa a přesvědčení. Melekové nejen za tento akt hrozilo až šest roků vězení.

Mladá žena pochází z celkem pěti sourozenců a už je maminkou, avšak syn jí byl odebrán, jelikož měla mít problémy s alkoholem. Její matka novinářům řekla, že Adriana byla už ve čtrnácti letech znásilněna.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…