Kauza strýček Brady a státní vyznamenání. Ministr Herman v ČT hovořil o rovné páteři

30.12.2016 23:09

Lidovecký ministr kultury Daniel Herman se v posledních Událostech, komentářích letošního roku v České televizi ještě jednou vrátil ke kauze vyznamenání-nevyznamenání svého strýce Jiřího Bradyho. Herman se prý dozvěděl něco o rovné páteři.

Kauza strýček Brady a státní vyznamenání. Ministr Herman v ČT hovořil o rovné páteři
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Brady s ministrem kultury Danielem Hermanem

„Já jsem byl na podzim v Kanadě a při té příležitosti jsem se s panem Bradym setkal. On to vnímal jako úžasné přijetí v rodné zemi, kterou má velmi rád. Vnímal to velmi pozitivně jako důkaz, že je zájem o demokracii. Pro mě osobně to bylo velmi obohacující období, během kterého jsem si ověřil rovnost páteře některých lidí,“ zaznělo na úvod z úst ministra Hermana.  

Posléze odmítl, že by byl nějakým spojencem Andreje Babiše. Na ministrovi financí ocenil toliko skutečnost, že v uplynulých letech šéf státní kasy významně navýšil peníze pro ministerstvo kultury. O případné spolupráci či nespolupráci ANO a KDU-ČSL po volbách má smysl hovořit až po volbách, podle toho jak dopadnou. V tuto chvíli má Herman zájem stát se lídrem lidovců pro nadcházející volby v Praze. Pražská organizace KDU-ČSL je jedna z těch, které neztrácejí členy, ale rostou,“ pochvaloval si Herman.

Nakonec odmítl, že by v tuto chvíli uvažoval o prezidentské volbě. „Člověk musí uvnitř cítit, že do toho má jít a že to tak má být, do této fáze jsem zatím nedospěl,“ uzavřel své vystoupení. Než se úplně rozloučil, popřál všem do nového roku 2017 vše nejlepší.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…