Kauza „zkorumpované pakáže“ jede dále. Marek Wollner hovoří o žalobě na Andreje Babiše

16.06.2017 22:02

Celá kauza Andreje Babiše (ANO) a slov o „zkorumpované pakáži“ pokračuje. Rada České televize totiž smetla ze stolu jeho stížnost na pořad Reportéři ČT. Babišovi se to nelíbilo a tak svá slova o pakáži zopakoval. To pro změnu rozčílilo moderátora Reportérů ČT Marka Wollnera.

Kauza „zkorumpované pakáže“ jede dále. Marek Wollner hovoří o žalobě na Andreje Babiše
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

„Poté, co Rada ČT neuznala stížnost Andreje Babiše na naše reportáže, předseda hnutí ANO zopakoval svůj výrok o zkorumpované pakáži, tentokrát ho spojil přímo se mnou. Není možné, abychom my jako novináři museli dokládat každé slovo, a politik, ze vzteku, že nedostal zapravdu, mohl novináře dál beztrestně špinit,“ rozlítil se Wollner. Doufá, že Česká televize Babiše zažaluje.

„Není to pro mě věc osobní, ale principiální – novináři jsou tu od toho, aby kontrolovali mocné a nemohou si nechat líbit urážky, jejichž cílem je zlikvidovat jejich profesní čest, i když se nedopustili žádné chyby,“ uzavřel.

Babiš totiž dnes po pronesení ortelu Rady České televize svůj výrok několikrát zopakoval. „Pro mě to končí a pan Wollner je pro mě zkorumpovaná pakáž. To platí, jak jsem to řekl,“ uvedl šéf ANO.

Šéf hnutí ANO si stěžoval na reportáž o korunových dluhopisech, které jako majitel Agrofertu vydal a posléze jako občan Babiš koupil. Reportéři zkoumali, zda měl Babiš na nákup dluhopisů celkově za miliardu a půl dost peněz. Šéf hnutí ANO se reportérům „odvděčil“ tím, že je označil za „zkorumpovanou pakáž“. 

Celé vyjádření Marka Wollnera:

Poté, co Rada ČT neuznala stížnost Andreje Babiše na naše reportáže, předseda hnutí Ano zopakoval svůj výrok o zkorumpované pakáži, tentokrát ho spojil přímo se mnou. Není možné, abychom my jako novináři museli dokládat každé slovo, a politik, ze vzteku, že nedostal zapravdu, mohl novináře dál beztrestně špinit. Protože Andrej Babiš nerespektuje předžalobní výzvu ČT, doufám, že ČT udělá to jediné, co se v takovém případě dělat dá a pana Babiše zažaluje. Není to pro mě věc osobní, ale principiální – novináři jsou tu od toho, aby kontrolovali mocné a nemohou si nechat líbit urážky, jejichž cílem je zlikvidovat jejich profesní čest, i když se nedopustili žádné chyby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…