Každý říká něco jiného. Více o schůzce Bělobrádka, Mládka a mocného podnikatele

16.01.2014 10:01

Nad schůzkou dvou kandidátů na ministry s jedním z nejvýznamnějších developerů Luďkem Sekyrou v luxusní restauraci se vznáší pochybnosti. Už jen proto, že jednotliví účastníci o ní říkají každý něco jiného. Upozornil na to server Lidovky.cz.

Každý říká něco jiného. Více o schůzce Bělobrádka, Mládka a mocného podnikatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Luxusní italská restaurace Cantinetta Fiorentina v Praze na Starém městě byla v úterý odpoledne místem konání podivné schůzky. Pravděpodobný budoucí ministr průmyslu Jan Mládek z ČSSD a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, který se má stát ministrem bez portfeje pro vědu a výzkum, se tu při jednání potkali s podnikatelem Sekyrou.

„Řešil jsem lidoveckého náměstka na Ministerstvu průmyslu a obchodu,“ řekl serveru Mládek. A proč byl na místě i významný developer? „Pan Sekyra je od KDU-ČSL. Je na předsedovi KDU-ČSL, koho s sebou na jednání vezme.“

Bělobrádek se Sekyrou ale říkají něco jiného. „S panem Mládkem jsem měl pracovní schůzku nad náměstky na Ministerstvu průmyslu a obchodu, nad spoluprací resortu a Rady pro vědu, výzkum a inovace a nad systémem výzkumu, vývoje a inovací. Pan Sekyra nás později přišel pozdravit,“ napsal serveru Bělobrádek.  

A jak podivnou schůzku vysvětloval Sekyra? „Nebylo to plánované, spíš náhodná schůzka. Co se týká kandidátů na ministry, ti se potkávají, to je zřejmé,“ řekl serveru.

Ten také upozornil, že Sekyra v minulosti prokázal, že si umí najít cestu do nejvyšších pater politiky. „V době privatizace stavebního gigantu IPS za něj lobboval například tehdejší místopředseda ODS Ivan Langer, kolem obchodu se pohyboval i mafián František Mrázek,“ napsal server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…